懷孕坐飛機 醫生紙?

唄唄
|
依家就5個月 下個月頭會去台灣幾日
到時就24週會坐國泰機
Email問過國泰就話28週後就要有醫生證明
想問下有無媽媽們坐過肯定係唔需要醫生紙
好驚到時唔比上機啊

betheloveone
|
回覆 唄唄 的帖子

國泰係28週後先要醫生証明嫁, 如果你過去時先24週唔會有問題
唄唄
|
betheloveone 發表於 18-7-18 14:38
回覆 唄唄 的帖子

國泰係28週後先要醫生証明嫁, 如果你過去時先24週唔會有問題 ...

因為我個肚都幾大
會唔會唔信我得24週?
mocha20150323
|
唄唄 發表於 18-7-18 14:59
因為我個肚都幾大
會唔會唔信我得24週?

咁你之前有懷孕證明嫁嘛,帶埋去咪知道幾週咯。平時有無出去產檢?20週左右都會照結構,叫醫生開埋可以搭飛機信
肥肥catcat
|
因為我個肚都幾大
會唔會唔信我得24週?

咁係真係24週嘛,冇問題架

amity2016
|
因為我個肚都幾大
會唔會唔信我得24週?

我果陣21週都要我出示e生信喎,問e生拎左好d
唄唄
|
amity2016 發表於 18-7-19 09:43
我果陣21週都要我出示e生信喎,問e生拎左好d

你係坐國泰機?
amity2016
|
唄唄 發表於 18-7-19 09:44
你係坐國泰機?

唔係,我坐香港航空,但佢一定會問有冇懷孕。我果次係去的時候唔使出示,但返來就要,唔知係唔係唔同地區標準唔同。
唄唄
|
amity2016 發表於 18-7-19 09:49
唔係,我坐香港航空,但佢一定會問有冇懷孕。我果次係去的時候唔使出示,但返來就要,唔知係唔係唔同地區標準 ...

仲諗住如果唔洗可以慳翻1千蚊特登去拎張紙
amity2016
|
唄唄 發表於 18-7-19 09:52
仲諗住如果唔洗可以慳翻1千蚊特登去拎張紙

我都係產檢的時候順便拎,唔洗特別加錢的
唄唄
|
amity2016 發表於 18-7-19 09:56
我都係產檢的時候順便拎,唔洗特別加錢的

8月6號去 啱啱17號去完照結構太早拎又無用
26號去政府醫院產檢佢又唔會出比我
amity2016
|
唄唄 發表於 18-7-19 09:58
8月6號去 啱啱17號去完照結構太早拎又無用
26號去政府醫院產檢佢又唔會出比我
...

我果次都早二星期拎左先,返正佢都係睇一眼,睇到你唔係3x wk佢就安心
唄唄
|
amity2016 發表於 18-7-19 10:04
我果次都早二星期拎左先,返正佢都係睇一眼,睇到你唔係3x wk佢就安心

我17號照結構有張寫我當時20wk
大概情況既面紙
唔知過唔骨到骨
lovemeow
|
唄唄 發表於 18-7-19 10:06
我17號照結構有張寫我當時20wk
大概情況既面紙
唔知過唔骨到骨

有顯示預產期就得架喇
hamsterma
|
唄唄 發表於 18-7-18 14:34
依家就5個月 下個月頭會去台灣幾日
到時就24週會坐國泰機
Email問過國泰就話28週後就要有醫生證明

你嗰陣未有28週應該唔怕
BabyCiu
|
拿定醫生紙以備不時之需
唄唄
|
我依家諗住拎照結構張面紙有哂預產期同20wk應該得掛
咁就慳翻1千蚊拎嚟買bb野都抵
betheloveone
|
回覆 唄唄 的帖子

張證明有寫你幾週應該冇問題嫁啦~!佢都只係要CONFIRM你未到28週。
肥肥catcat
|
就算有d人好大個肚。。。好sure話自己係未到28週都會信,因為其實係個客自己take risk 。責任問題
haha748494
|
最好打電話去航空公司問下最清楚。