請教脂肪瘤手術

popochu
|
背部有一脂肪瘤2年了, 日漸長大, 想做手術割左佢, 資料搜尋吳晉傑醫生口碑好像不錯, 約左下星期見醫生, 剛剛電話約略問過姑娘, 她說割脂肪瘤不需照任何儀器, 我想問問各位
割過脂肪瘤的jm, 過程是怎樣, 我想了解多一點, 謝謝~
laiyee6121
|
popochu 發表於 18-7-18 16:40
背部有一脂肪瘤2年了, 日漸長大, 想做手術割左佢, 資料搜尋吳晉傑醫生口碑好像不錯, 約左下星期見醫生, 剛 ...

局部麻醉,割咗縫線,跟住覆診,好小事
laiyee6121
|
popochu 發表於 18-7-18 16:40
背部有一脂肪瘤2年了, 日漸長大, 想做手術割左佢, 資料搜尋吳晉傑醫生口碑好像不錯, 約左下星期見醫生, 剛 ...

唔係做身體內嘅手術,唔駛擔心,好小事
popochu
|
laiyee6121 發表於 18-7-18 17:13
局部麻醉,割咗縫線,跟住覆診,好小事

謝謝你的回覆,請問是否不需照任何儀器?如超聲波之類
laiyee6121
|
popochu 發表於 18-7-18 17:26
謝謝你的回覆,請問是否不需照任何儀器?如超聲波之類

唔駛,只係係皮下生,割咗佢先攞去化驗,我割過4次,上星期又去聯合割完
laiyee6121
|
laiyee6121 發表於 18-7-18 17:32
唔駛,只係係皮下生,割咗佢先攞去化驗,我割過4次,上星期又去聯合割完
...

日漸大,就要快d割了,我d唔係好大
bnk2011
|
laiyee6121 發表於 18-7-18 17:35
日漸大,就要快d割了,我d唔係好大

想問一問 係咪去睇街証排期?
MRSYUNG
|
回覆 laiyee6121 的帖子

政府都肯做?我手、腳、背都有,加埋都有四、五粒,但又唔痛,好似波子咁大粒,係咪要做手術?THX
petitsomeone
|
我果舊割出嚟有5cm,私家醫院做,全身麻醉。

割之前有照磁力共震。
割完拎去化驗。
耕田妺
|
我去私家割,冇照任何野,局部麻醉,半日出院
laiyee6121
|
bnk2011 發表於 18-12-6 23:15
想問一問 係咪去睇街証排期?

係呀,睇街症先
laiyee6121
|
MRSYUNG 發表於 18-12-7 00:32
回覆 laiyee6121 的帖子

政府都肯做?我手、腳、背都有,加埋都有四、五粒,但又唔痛,好似波子咁大粒,係 ...

睇街症先,波子咁大都唔細,如唔係大得快同唔痛,排期起碼上2年
MRSYUNG
|
popochu
|
謝謝各位回覆,我於3個月前私家割了,割出來有12cm咁大,全麻,做左2個幾小時,即日黃昏便出院了,玩在除左個計時炸彈一身鬆晒
imuran
|
popochu 發表於 18-12-8 08:47
謝謝各位回覆,我於3個月前私家割了,割出來有12cm咁大,全麻,做左2個幾小時,即日黃昏便出院了,玩在除左 ...

無事就好了
我之前割都有10cm咁大,估唔到你仲大
Jas-MaMa
|
laiyee6121 發表於 18-7-18 17:32
...

我屋企人都有,請問割大約幾錢?一次割幾多粒?
miffyumiffy
|
有有醫生介紹?我大脾好多, 一隻腳有4-5粒, 唔大, 細細粒,我一路都想割
popochu
|
miffyumiffy 發表於 18-12-8 10:20
有有醫生介紹?我大脾好多, 一隻腳有4-5粒, 唔大, 細細粒,我一路都想割
...

吳晉傑,我很滿意,細心,值得推薦
miffyumiffy
|
popochu 發表於 18-12-8 10:30
吳晉傑,我很滿意,細心,值得推薦

你割咗幾錢?在醫院定診所做?
laiyee6121
|
Jas-MaMa 發表於 18-12-8 09:33
我屋企人都有,請問割大約幾錢?一次割幾多粒?

政府好平,但要睇街症先,然後排期