自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

20150618bb 發表於 18-7-18 17:58
住就好正,上星期日電視介紹間屋仔二層實用仟多呎,241萬...........唉香港真係貴到 ...

其實sydney 都冇咁平,house 大約同香港一千尺apartment 差不多

買樓就唔諗住

男爵府

回覆 EasYGo1818 的帖子

you and your c6 both are PR now?

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

EasYGo1818 發表於 18-7-18 18:09
其實sydney 都冇咁平,house 大約同香港一千尺apartment 差不多

買樓就唔諗住
上TVB星期日J5台中午時間出街,好正

大宅

TROUBLEFREE 發表於 18-7-18 18:11
回覆 EasYGo1818 的帖子

you and your c6 both are PR now?

Yes, Visa is granted.....but still hesitate

大宅

qqaa 發表於 18-7-18 18:13
唔洗擔心,係悉尼包保學到一口流利普通話

哈哈,仲要係北方口音果隻

子爵府

住就好正,上星期日電視介紹間屋仔二層實用仟多呎,241萬...........唉香港真係貴到 ...

Syd house閒閒地都起碼近1千萬港元。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

思澄爸爸 發表於 18-7-18 18:16
Syd house閒閒地都起碼近1千萬港元。
應該唔係,你上上星期日電視介紹間屋仔二層實用仟多呎,241萬

大宅

20150618bb 發表於 18-7-18 18:20
應該唔係,你上上星期日電視介紹間屋仔二層實用仟多呎,241萬

我喺Melbourne 就真係見到300萬但好靚嘅house, 聽講Sydney 啲house要auction 先買到,而且超貴

男爵府

其實真係睇地區。我62有兩間apartment喺sydney市中心(每間7-800呎),每間都HK$6M以上了。反而喺Melbourne嗰間就平好多

珊瑚宮

EasYGo1818 發表於 18-7-18 18:25
我喺Melbourne 就真係見到300萬但好靚嘅house, 聽講Sydney 啲house要auction 先買到,而且超貴
...
都可以接受300

珊瑚宮

barbielun 發表於 18-7-18 18:28
其實真係睇地區。我62有兩間apartment喺sydney市中心(每間7-800呎),每間都HK$6M以上了。反而喺Melbourn ...
我係星期日中午在電視見到介紹,唔起得起地点

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個到唔係悉尼!!! 你應該睇咗呢到節目:

用200多萬港元,便可在布里斯班,買入近1,600平方呎的複式排屋,連花園及兩個車位。政府將啟德及安達臣道私樓地,改建公營房屋,仲量聯行認為,將這批地皮出售效益更大。

禁止訪問

侯爵府

悉尼嗎?我上星期由canberra 返黎, 都有睇屋, town house 2層, 千4尺, 330萬hkd, 對住個湖, 好正, 我都想返去, 因為仔仔已經過左去讀書, 成日想我地過埋去一齊住

大宅

qqaa 發表於 18-7-18 18:37
佢地真係堅有錢

冇得比......我地只係星斗市民,仲要捱世界

珊瑚宮

cy101 發表於 18-7-18 18:34
個到唔係悉尼!!! 你應該睇咗呢到節目:

用200多萬港元,便可在布里斯班,買入近1,600平方呎的複式排屋,連 ...
便可在布里斯班,買入近1,600平方呎的複式排屋,連花園及兩個車位,相信係港幣241

複式洋房

EasYGo1818 發表於 18-7-18 17:48
如果申請citizenship 就四年,PR只要兩年半,詳細我未睇

其實如果係為左子女,幾多年跟本唔係問題,反正都要照顧佢地。除非你子女已經好大個。
我嚟左Brisbane年幾,如果你可以一次過買斷間屋,小朋友讀公立學校,其實兩公婆各人一份part time都已經夠使,咁當然唔可以好似hk咁大使啦。
識中文嘅問題,其實呢邊嘅中文學校都已經好好,基本讀寫能力係有嘅,但語言係好睇小朋友自己有無心學。

子爵府

畀面勳章

EasYGo1818 發表於 18-7-18 18:25
...

Melbourne 3M 港紙 house新的應該在西區,果邊交通學校電信配套治安都比較差,基建未齊全,東區校網的House最平1.4M澳幣起跳,仲要係又舊又殘一定要裝修至住得!

珊瑚宮

Super-Man 發表於 18-7-18 18:41
悉尼嗎?我上星期由canberra 返黎, 都有睇屋, town house 2層, 千4尺, 330萬hkd, 對住個湖, 好正, ...
呢個價錢,可接受

首頁
12345...8

尾頁

跳至