去旅行催經藥

halthepooh
|

想請問各位有冇試過食催經藥或打催經針。
去旅行撞啱m come,今日問咗兩間診所都話冇,係咪婦科先有?聽日諗住順便去藥房問下。
平時m唔準,我驚食延期藥前已經嚟,所以想催。
唔該晒!

halthepooh
|
請幫忙(emoji)
crystal媽咪
|
up

我未試過,不過聽人講呢係西醫都有
喜歡你更多
|
我聽過延經藥,催經除非無嚟到先可以催。
up希望有jm解答
yeemeif
|
會否遊水?如果唔係盡量唔好食呢d藥
halthepooh
|
yeemeif 發表於 18-7-18 20:57
會否遊水?如果唔係盡量唔好食呢d藥

係浸溫泉呀
halthepooh
|
喜歡你更多 發表於 18-7-18 20:55
我聽過延經藥,催經除非無嚟到先可以催。
up希望有jm解答

唔該你呀
halthepooh
|
crystal媽咪 發表於 18-7-18 20:53
up

我未試過,不過聽人講呢係西醫都有

我搵資料都睇到好似係,但去咗兩間都話冇,我去嗰兩間係普通科門診
halthepooh
|
我聽人講事後丸係咪食完就嚟m架?
c.vieri
|
只係試過食藥推遲,催早真係唔知
halthepooh
|
c.vieri 發表於 18-7-18 21:02
只係試過食藥推遲,催早真係唔知

唔該你,唔知可唔可以share推遲係點架?
c.vieri
|
halthepooh 發表於 18-7-18 21:03
唔該你,唔知可唔可以share推遲係點架?

我試過二次都係去疹所同醫生講想推遲幾多日,佢就開幾多日藥囉,每日食一次,返香港果日停藥,第二日就M黎
halthepooh
|
c.vieri 發表於 18-7-18 21:06
我試過二次都係去疹所同醫生講想推遲幾多日,佢就開幾多日藥囉,每日食一次,返香港果日停藥,第二日就M黎 ...

多謝你呀,咁你平時m準嗎?我呢排都會提早,可能預早食好啲,如果醫生唔肯開催經藥的話
crystal媽咪
|
halthepooh 發表於 18-7-18 21:00
我搵資料都睇到好似係,但去咗兩間都話冇,我去嗰兩間係普通科門診

啲人係去普通西醫診所.
你一係打去問下平時睇開的,叫姑娘問一問醫生,有先去
c.vieri
|
halthepooh 發表於 18-7-18 21:07
多謝你呀,咁你平時m準嗎?我呢排都會提早,可能預早食好啲,如果醫生唔肯開催經藥的話
...

大多數都早

你計一計你大約幾多號黎,如果當係10號黎(去旅行係12號)咁你咪預早大約一星期左右去睇醫生攞藥囉。
halthepooh
|
crystal媽咪 發表於 18-7-18 21:08
啲人係去普通西醫診所.
你一係打去問下平時睇開的,叫姑娘問一問醫生,有先去
...

好呀!謝謝。聽日試吓打咗去問先,仲有兩星期
Nbs
|
睇婦產科醫生 佢會幫你計夠唔夠時間催定延
halthepooh
|
c.vieri 發表於 18-7-18 21:10
大多數都早

你計一計你大約幾多號黎,如果當係10號黎(去旅行係12號)咁你咪預早大約一星期左右去睇醫生 ...

好,多謝你嘅sharing同意見(emoji)(emoji)(emoji)
halthepooh
|
Nbs 發表於 18-7-18 21:11
睇婦產科醫生 佢會幫你計夠唔夠時間催定延

唔該晒!起碼我而家有個方向,聽日問吓,感謝!
|
halthepooh 發表於 18-7-18 20:30
想請問各位有冇試過食催經藥或打催經針。
去旅行撞啱m come,今日問咗兩間診所都話冇,係咪婦科先有?聽日 ...

係黎m前兩星期開始食避孕丸, 日日食, 去完旅行先停藥, 兩日後黎番m.