想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

舊年喺香港連續三個cycle做IUI都失敗而回,琴日終於去泰國開針IVF了。我同老公都跨過唔到自己拮針呢步,之前IUI所有針都堅持返診所搵姑娘打。到決定泰國做IVF,知道冇可能長期留泰國一定要帶針藥返香港,本來打算死就死自己打,泰國醫生知道我驚就建議我打Elonva長效針,先打一支然後可以返香港,一個禮拜後再覆診,然後就留泰國睇情況補針直至抽卵,預計留6-7日。希望順順利利,祝福各位

別墅

Viviluby 發表於 18-7-19 03:03
舊年喺香港連續三個cycle做IUI都失敗而回,琴日終於去泰國開針IVF了。我同老公都跨過唔到自己拮針呢步,之 ...

整個費用多少?

大宅

舊年喺香港連續三個cycle做IUI都失敗而回,琴日終於去泰國開針IVF了。我同老公都跨過唔到自己拮針呢步,之 ...

加油,祝好孕

Viviluby    發表於 18-7-19 19:10

大宅

我都係打長效針,舒服好多...

Viviluby    發表於 18-7-19 19:17

大宅

回覆樓主

連機票酒店總共幾錢?揀性別嗎?

大宅

我都係之前試咗3次iui失敗,去咗台灣做ivf,都等緊開針。祝好孕,加油

Viviluby    發表於 18-7-19 19:11

男爵府

逐part俾錢,未完成療程暫時都未知總數,而且機票住宿因人而異,目前為止療程上就用咗港幣$16000左右

別墅

Iui唔係都好多針打咩?每次番去打幾錢

男爵府

dettol75 發表於 18-7-19 22:30
Iui唔係都好多針打咩?每次番去打幾錢

IUI打針包診所姑娘幫我打嘅,但期間撞啱有兩次係星期日同打八號風球診所唔開,醫生同姑娘都事先俾定針藥我自己打,教完我都係驚,之後refer定我去另一間有開門嘅診所同私家醫院,我自己帶針藥去俾姑娘打,收打針費唔記得$100定$200

男爵府

cwl0313 發表於 18-7-19 10:04
連機票酒店總共幾錢?揀性別嗎?

其實泰國都唔係話明正言順俾你揀性別嘅,只係如果你做雪胎PGS基因篩檢時,報告除咗睇到邊個胎有冇基因疾病同時可以睇到XX or XY 男或女,然後你可以自行選擇放邊個合格嘅胎

複式洋房

christycsm 發表於 18-7-19 11:01
我都係之前試咗3次iui失敗,去咗台灣做ivf,都等緊開針。祝好孕,加油
...

我等放胎

大宅

kiki4321 發表於 18-7-19 23:36
我等放胎

抽卵痛唔痛呀? 加油呀,祝一切順利。

大宅

Viviluby 發表於 18-7-19 19:17
逐part俾錢,未完成療程暫時都未知總數,而且機票住宿因人而異,目前為止療程上就用咗港幣$16000左右 ...

你自己搵醫院做?抽卵幾錢

別墅

Viviluby 發表於 18-7-19 23:15
IUI打針包診所姑娘幫我打嘅,但期間撞啱有兩次係星期日同打八號風球診所唔開,醫生同姑娘都事先俾定針藥我 ...

Iui打幾多支針?打得密唔密

男爵府

kenkiki 發表於 18-7-20 10:09
你自己搵醫院做?抽卵幾錢

係呀自己聯絡自己book,其實我上網睇曼谷都有好幾問出名做IVF嘅醫院,但我去嗰間唔係醫院,係似大間嘅醫療診所咁,揀佢係識人喺嗰度做又成功咗。我覺得與其周圍聽人講,不如信個身邊真實個案,相信佢都做咗好多research先揀呢度,自己又冇咁大壓力四圍搵(我上網見啲人一日去幾間醫院site visit,我真係冇咁多時間),不過我老公開頭上到去見唔係大醫院都有啲驚...

抽卵+胚胎培育就應該係129,000+ Thai baht,我要指定主管醫生就149,000大概$35,000港紙,雪胎、基因檢查同放胎另計

男爵府

dettol75 發表於 18-7-20 11:06
Iui打幾多支針?打得密唔密
我做咗三次,由3支打到6支,最後一次有隔日同連打幾日、8日內打6支

複式洋房

回覆樓主

我都準備去曼谷,你係邊間做ivf呀?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

祝樓主同其他jm好孕齊來

Viviluby    發表於 18-7-27 15:28

男爵府

輕鬆熊bb 發表於 18-7-27 03:23
我都準備去曼谷,你係邊間做ivf呀?
Safe Fertility Centre
今朝抽咗卵了

大宅

Viviluby 發表於 18-7-27 15:30
Safe Fertility Centre
今朝抽咗卵了

抽卵痛唔痛呀?抽咗幾多粒呀?

首頁

尾頁

跳至