有乜嘢係做咗人媽媽之後由怕變成唔怕?

meimeilai
|
1. 我做女時好怕凍,可能坐月坐得好,而家冬天唔怕凍,仲做埋小朋友暖爐。
2. 原本好怕小強,尤其係空中小強,以前一見到就會大叫,而家為咗唔俾佢哋搞到小朋友,會立即想盡辦法打倒佢哋,試過隔住張抹手紙捏死佢!個刻唔知點解咁勇,但過後諗起都毛管戙,又洗手又消毒先安落。
DoReMi媽媽
|
蜘蛛
iris5a
|
以前:好怕一個人去街食嘢睇戲
現在好恨
kk300    發表於 18-7-19 14:03
sugarcheung
|
唔夠瞓
Vinccy
|
以前好怕小朋友尖叫,嘈,喊⋯而家屋企日日開演唱會
newcook    發表於 18-7-19 15:10
tet123
|
meimeilai 發表於 18-7-19 11:35
1. 我做女時好怕凍,可能坐月坐得好,而家冬天唔怕凍,仲做埋小朋友暖爐。
2. 原本好怕小強,尤其係空中小 ...

我都係,以前好怕小強,做左媽咪後,有次見隻小強在阿B附近爬,我諗都唔諗就一手拍死佢,而家想起,自己都覺得好勇
anyuser18
|
換片。。。
sunnymama2
|
面子。

做媽媽前,好細膽,好顧面子。

做媽媽後,為個仔做左好多唔顧面子的事。
bbbbb001
|

噴射式嘅屎

可以徒手去接
icyblueblue
|
屎屎尿尿
cacandy
|

以前怕游水,怕曬黑,又覺得沙灘污糟,d沙痴係泳衣,有排搞,自阿仔出世,c6帶過佢去後,超鐘意,我迫於無奈,唔想三缺一,宜家每個月去兩三次,自己做好防曬保護,買個帳篷,由怕變唔怕
whywhywhywhy
|
屎同尿
小花媽咪
|

尿
劏魚
ctsang
|
iris5a 發表於 18-7-19 11:39
以前:好怕一個人去街食嘢睇戲
現在好恨

me too 但無機會
KoneyB
|
tet123 發表於 18-7-19 11:54
我都係,以前好怕小強,做左媽咪後,有次見隻小強在阿B附近爬,我諗都唔諗就一手拍死佢,而家想起,自己都覺得好 ...

我會攬bb一齊走
紫色線
|
Vinccy 發表於 18-7-19 11:40
以前好怕小朋友尖叫,嘈,喊⋯而家屋企日日開演唱會

hello. 記得我嗎?
當時想生BB版好似有一齊傾過

而家幾多個B啦?
我兩個仔 就嚟3歲&15個月
大仔日日同佢鬥智鬥力 我日日做癲婆
呢兩日開始放暑假 簡單 ....
Vinccy
|
紫色線 發表於 18-7-19 13:39

我有三個仔呀,分別八歲/5.5歲/2.5歲
紫色線
|
Vinccy 發表於 18-7-19 13:41
我有三個仔呀,分別八歲/5.5歲/2.5歲

oh. 睇你仔歲數 應該我認錯人. sorry.
BTW. 三個仔 聽到都覺得辛苦
Vinccy
|
紫色線 發表於 18-7-19 13:39

我2仔6月尾已經放假,大仔7月12才放假但學校有D課外活動一星期都要返去兩日,大多數困佢地係玩具房自相殘殺,有時去下波波池,游泳池
紫色線
|
Vinccy 發表於 18-7-19 13:44
我2仔6月尾已經放假,大仔7月12才放假但學校有D課外活動一星期都要返去兩日,大多數困佢地係玩具房自相殘 ...

我大仔琴日先開始放暑假
你都挨出頭啦 開始大啦
我兩個仲咁細 好攞命...