電腦window

bbshop_bb
|
以前我公司用Win10,excel2016 用快機。
但依家新黎公司,用XP, 用excel 2000,依d 舊版software.
你地公司會唔會用咁舊
Poyau
|
bbshop_bb 發表於 18-7-19 11:40
但依家新黎公司,用XP, 用excel 2000,依d 舊版software.
你地公司會 ...

Excel 2000
pbpk03845784
|
你地公司會 ...

XP已經不再支援...好多公司都應該唔再用...你公司規模好多田?
終極熊貓
|
你地公司會 ...

xp,唔包main 㗎啦喎
dickxabre
|
你地公司會 ...

我就冇咁舊機了.

我以前公司個部, 冇野講, 行WIN10 , 新CPU, 16G RAM, 不過配32BIT OFFICE (好似2013)
個時成日勁開幾個EXCEL RUN 好多野. 成日都話唔夠MEMORY

而家轉左工, 都係用緊WIN7 機, 都OK

bbshop_bb
|
pbpk03845784 發表於 18-7-19 13:50
XP已經不再支援...好多公司都應該唔再用...你公司規模好多田?

我公司係香港係4大,中國同東南亞都有分公司。
20150618bb
|
你地公司會 ...
無再..............................仲用?
fanny590
|
用緊WIN10, 但OFFICE係2010
bbshop_bb
|
20150618bb 發表於 18-7-19 13:56
無再..............................仲用?

因為要慳皮。
D 90後同千禧人唔識.
Excel 2000 我都係續個制禁先搵得返
pbpk03845784
|
bbshop_bb 發表於 18-7-19 13:54
我公司係香港係4大,中國同東南亞都有分公司。

如果有規模嘅公司、咁仲用XP又真係、、、
tansyneko
|
excel2000...兩年前用過...慢到爆核...
bbshop_bb
|
tansyneko 發表於 18-7-19 17:25
excel2000...兩年前用過...慢到爆核...

我老板講,慢唔緊要,慢慢做。

tkop
|
pbpk03845784 發表於 18-7-19 13:50

點解多田
tkop
|
你地公司會 ...

咁部机唔舊咪得囉
白毛毛
|
bbshop_bb 發表於 18-7-19 18:00

咁你哋一於慢⋯慢⋯做
tansyneko
|
bbshop_bb 發表於 18-7-19 18:00
唔單止慢,仲會HANG,依下先C,整整下未SAVE,HANG咗機,全部玩完,所以要整一下SAVE一下,CRAZY