媽媽的小幸福

AppleDeeDee
|
1) 煮出嚟嘅餸清哂,仲同你講好好味,下次煮多啲
2) 去學校參觀佢離遠見到你會不停自豪地同同學講,呢個我媽咪呀
3) 我病嘅時候,每離一陣就入嚟同我探熱
4) 聽到我咳,會叫我今晚唔洗講故事,輪到佢講
5) 朝早起身捐上我張床,攬住我同我講媽咪我好鐘意你

大家有無啲幸福小時刻?又講下吖
小肥楊    發表於 18-7-20 12:06
crystal媽咪
|

luvkaka
|
回覆 AppleDeeDee 的帖子

好多好多... 其中係..1) 我第一次化療後係coffee shop同老公講唔醫, 個傻瓜拖住我話媽咪你乖啦, 好快好返架啦.
2) 好煩好煩果時, 佢係到係咁叫, 但叫叫下走入黎話媽媽我好鐘意你, 咩煩都冇矖.
3)佢係99到玩或去超市, 見到D嘢就話媽媽都鐘意食架, 可唔可以買埋呀?

你話做人呀媽依份工幾難捱都好, 點樣24小時standby, 佢地一句就咩都抵返
Poyau
|

anyuser18
|
攬住錫我唔停,冧哂
累時,叫我抖吓,等佢做
幫我攞重嘢,等我唔辛苦

vivibabyvivi
|
So sweet
DoReMi媽媽
|
而家係1啦,見到佢哋欣賞同食晒啲餸,好大滿足感
章魚妹妹
|
我都好鍾意個女食哂我煮既野,但次數唔多,好多時佢唔知氹我定點會話:yummy,媽媽真係整得好好味呀!平時佢就會話好掛住媽媽好鍾意你呀!我好想攬住你訓呀得唔得呀!然後會無啦啦攬住我嚟錫!爸爸次次見親都會話:點解我無份?!
焦糖媽
|
我坐係梳化阿仔坐埋黎話 "Mummy, I Love you so so so so so so ....." (一邊 so 一邊數手指) "... so so so so Much! 有 20 個 so 呀"
emimi
|
人地請零食佢食,如果係粉紅色或kitty包裝會唔捨得食(平時1分鐘清哂),返屋企一入門口就話要俾我食,我唔中意零食又唔想拒絕
tsung
|

AppleDeeDee
|
luvkaka 發表於 18-7-19 11:57
回覆 AppleDeeDee 的帖子

好多好多... 其中係..1) 我第一次化療後係coffee shop同老公講唔醫, 個傻瓜拖住 ...

你講得好啱呀,呢啲就係媽媽嘅報酬
MeowMuiMui123
|
1. 食晒我煮既嘢,然後講「好好味」
2. 會講,‘Love mummy, love daddy,love 婆婆, love 公公’(公公在天家)
3. 我換好衫, 女女講:mummy 靚 (利申我唔靚)
4. C6攬我時,走過來要一齊抱抱

sweetheartb
|
AppleDeeDee 發表於 18-7-19 11:42
2) 去學校參觀佢離遠見到你會不停自豪地同同學講,呢個 ...

1)每晚瞓前(emoji)我18啖,話好意頭
2)病會問候住我
3)我未返屋企會打幾次問我去到邊
4)話如果第時個女朋友唔(emoji)我,會換過個第個(如果係真,將來會被評為愚孝)

浩霆豬豬
|
二年級時第一次俾錢佢小息買零食,佢買咗五粒魚蛋,留咗一粒袋係體育服個褲袋,一放學即刻拎出嚟話請我食,仲話自己無放屁,粒魚蛋仲係咖哩味,真係又冧又好笑
浩霆豬豬
|
sweetheartb 發表於 18-7-19 22:38
1)每晚瞓前(emoji)我18啖,話好意頭
2)病會問候住我
3)我未返屋企會打幾次問我去到邊

我仔細個時話如果第日返工賺1000蚊,會俾900我做家用,自己用99蚊買玩具同扭蛋,俾1蚊老婆做家用喎
馬卡龍lover
|
浩霆豬豬 發表於 18-7-19 22:46
我仔細個時話如果第日返工賺1000蚊,會俾900我做家用,自己用99蚊買玩具同扭蛋,俾1蚊老婆做家用喎:badfee ...

笑左,so cute
吉蒂0603
|
牛龜咁大隻嘅高中男生仔仔,去街時問媽咪一句,有咩重嘢要買就買埋,幫你抬
番茄炒蛋
|
AppleDeeDee 發表於 18-7-19 11:42
2) 去學校參觀佢離遠見到你會不停自豪地同同學講,呢個 ...

今日剛好有個小幸福,係華欣M記,她好唔鍾意榴蓮陣味,剛好爸爸買了個榴蓮雪糕俾我,我又很想她吃,叫她試下她唔肯,咪實個嘴,後來我話,你試一下我就錫下你,她即刻打開個嘴試食一啖,我見到心都甜埋。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kai3028
|
我囡就嚟12歲,佢會講媽咪你是最好的(用普通話講) ,成日同我合照,之後喺張相加啲公仔,話咁樣更加青春 成日話我好後生