衣服粘滿洗爛即棄尿片碎,可以點清除?

WaiLun
|
發雞瞎工人姐姐睇唔到小朋友有條未開即棄尿片放在床,在收床單去洗時,連即棄尿片一齊洗咗,攪到所有床單粘滿發脹碎片,可怎樣清除?
crystal媽咪
|
WaiLun 發表於 18-7-19 12:01
發雞瞎工人姐姐睇唔到小朋友有條未開即棄尿片放在床,在收床單去洗時,連即棄尿片一齊洗咗,攪到所有床單粘 ...

床單乾咗之後, 用封箱膠紙黐
laiyee6121
|
發雞瞎工人姐姐睇唔到小朋友有條未開即棄尿片放在床,在收床單去洗時,連即棄尿片一齊洗咗,攪到所有床單粘 ...

買個呢d擦或用膠紙也可

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
WaiLun
|
crystal媽咪 發表於 18-7-19 12:04

謝謝(emoji)(emoji)
WaiLun
|
crystal媽咪 發表於 18-7-19 12:04

WaiLun
|
laiyee6121 發表於 18-7-19 12:06
買個呢d擦或用膠紙也可

blackberry
|
浸完用手洗走D碎再機洗多次, 我女試過偷偷掉條片入污衣桶, 我無睇真一機都係膠珠
20150618bb
|
再浸大量清水
WaiLun
|
blackberry 發表於 18-7-19 12:12
浸完用手洗走D碎再機洗多次, 我女試過偷偷掉條片入污衣桶, 我無睇真一機都係膠珠 ...

WaiLun
|
20150618bb 發表於 18-7-19 12:19
再浸大量清水

20150618bb
|
WaiLun 發表於 18-7-19 13:26
真係............得