美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ms.wendy 發表於 18-9-3 10:32
最後,我下星期離港,有一個多月,可能不能盡快回覆大家,
我已經訂左一枝透明質酸, 十月尾回港打,我覺得Scul ...

Can u pm the information to me

複式洋房

回覆 Ms.wendy 的帖子

Sculptra 主要係改善凹陷位,主打並唔係保濕;聚左乳酸可以刺激自己生膠原蛋白,同其他填充劑唔同,生出來嘅都係自己嘅膠原bb,呢樣令人放心d

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

Ms.wendy 發表於 18-7-24 15:11
多謝支持,繼續分享Sculptra,其實我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
我打電話問姑娘約時間打Sculptr ...

想問樓主打完sculptra 有冇瘀青?會唔會好覚眼?

複式洋房

回覆 susanne113 的帖子

如果咀嚼肌大,打肉毒桿菌會比較合適,但如果想改變面型,我覺得做蛋白線收細塊面效果好d

水晶宮

昨天去了樓主埋線那位醫生度,本想埋線,因為我平時冇做facial,年紀大,醫生建議先做Thermage,再做玫瑰線,即做Thermage,1200發,面和頸,面唔太痛,可忍到,3-3.5度,頸真係頂唔到,1-2度,做完敷左面膜,希望1個月後有效果,月尾去埋線

大宅

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投

susanne113 發表於 18-9-7 17:08
回覆 黃金忙內 的帖子

我都有D朋友打過Sculptra 話好過埋線,因為童顏針係不知不覺令膠原增生,自然地靚D ...

我都認同Sculptra針好過埋線,膠原自己增生,自然好多,埋線好快冇效果又鬼咁痛

大宅

10396 發表於 18-9-7 18:40
想問樓主打完sculptra 有冇瘀青?會唔會好覚眼?
我第3-4日開始有一點瘀,但我覺得似係自己勁按到瘀,上小小碎粉,OK 睇唔出,起碼我老公擦覺唔到,我打過針

大宅

黃金忙內 發表於 18-9-8 01:43
回覆 susanne113 的帖子

如果咀嚼肌大,打肉毒桿菌會比較合適,但如果想改變面型,我覺得做蛋白線收細塊面 ...

想瘦面真係要打BOTOX,Sculptra係膠原增生,是皮膚底層改善,跟BOTOX 是兩種不同效果

複式洋房

見到出面普遍botox試做價都唔過1000,想搵間口碑好少少嘅去打,有無sis去Dr. Reborn打過?我見試做價987 好吸引

珍珠宮

好媽媽勳章

Ms.wendy 發表於 18-9-10 10:16
我都認同Sculptra針好過埋線,膠原自己增生,自然好多,埋線好快冇效果又鬼咁痛
...

但sculptra 點知自己應該打咩位? 我感覺自己老左,但塊面有咩問題又講唔出,可能自己唔識睇,咁點算好?

其實我都好想做hifu,但我一直認為,皮膚底層究竟可以比我地熱幾多次? 我見外國有人打完塊面溶左,攪到我唔敢打hifu
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

複式洋房

回覆 sumlam 的帖子

sculptra係成面打,佢嘅賣點係膠原自生,尤其適合凹陷人士,打完賬卜卜HIFU當然有效喇,好似燙斗咁燙平d皺紋,你講嘅case應該係能量做得太高,皮膚敏感人士受唔到

複式洋房

回覆 黃金忙內 的帖子

ellanse係咪唔洗按摩?Sculptra係好,但要按摩比較煩,驚唔勤力按會生粒粒

別墅

回覆 Ms.wendy 的帖子

請問點知sculptra係咪正貨?

大宅

JM可否分享土瓜灣醫生
謝謝

民房

回覆樓主:

可吾可以比打Sculptra土瓜灣個醫生名和地扯?現在效果如何?我都好想打,但吾知邊個醫生打得好,thanks

複式洋房

Ms.wendy 發表於 18-8-11 10:14
如果保濕做足,你起白頭瘡,可以問返打針個醫生咩事,佢有責任解釋
不過,你話打左2 針,但我見你眉心 ...

眉心位可以打嗎?

大宅

JM可否分享土瓜灣醫生
謝謝

大宅

多謝大家支持,近來太忙,開始要返學,真係好忙....
但點忙都要扮靚,早前天氣突然好乾燥,個面開始爆裂,天呀....
因為,土瓜灣醫生原來冇保濕針打,我就問吓尖沙咀埋線醫生,每月有特價,打電話問吓姑娘,保濕針幾錢,今個月做特價
醫生說話唔多,心動不如行動,Restylane 1ml 保濕針鋒1800一枝,唔該二枝,
佢貴唔貴,平唔平 我唔知,但我覺得佢,手勢算好,我虎紋 (法令紋)即時淺左,皮膚都水潤左...巧靚
打完後生左5年

我強調我不是打手,祗想分享做女人,應該要注意自己外表
如果,各位JM想知醫生資料或診所,
請一定要私下PM我,不要在POST文,在這裡,問醫生資料或診所,我不會回答

大宅

Ms.wendy 發表於 18-11-12 12:53
多謝大家支持,近來太忙,開始要返學,真係好忙....
但點忙都要扮靚,早前天氣突然好乾燥,個面開始 ...

補相虎紋 (法令紋)淺左,

首頁

尾頁

跳至