美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投

MICLOH168 發表於 18-7-23 16:02
支持, 請之後繼續分享sculture進度, thx

多謝支持,繼續分享Sculptra,其實我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
我打電話問姑娘約時間打Sculptra當晚即打可以嗎?
姑娘話可以,Sculptra不需要時間等粉狀容解,
我有D保留,打電話問我個friend,八掛問吓,唔會講自己想打....女人的小秘密,
之後我去佢打開間診所,聽醫生解釋,
我自己上網再了解吓,好......我決定取消埋線醫生(尖沙咀)
跟我個friend去打開那間診所,可能埋線醫生(尖沙咀)心急,
但我都係講,我唔想打完會起一粒粒要打容解針,
因為,我睇官網睇都話要時間容解,D醫生貪快,過用大小小針咀打,打完起粒粒,我唔想發生在我身......

大宅

Ms.wendy 發表於 18-7-24 15:11
多謝支持,繼續分享Sculptra,其實我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
我打電話問姑娘約時間打Sculptr ...

繼續分享Sculptra,用佐十五個針頭,打一枝Sculptra,OMG 沒有起粒
當然,最重要係貨真價實

水晶宮

請問你覺得埋線,定打sculptra,邊隻效果對年紀大,面部鬆弛有效D

大宅

delana 發表於 18-7-24 21:43
請問你覺得埋線,定打sculptra,邊隻效果對年紀大,面部鬆弛有效D

不好意思,昨日比較忙,你問我兩者分別
先分析兩者分別
Sculptra係可以激發人體「自身」既天然骨膠原再生,品牌有美國FDA認證,
其實,打針有勁多選擇,什麼 dermaveilVoluma
Scupltra 可以keep 1.5 - 2 年
Dermaveil是比較新,在台灣好多人打,
Voluma 香港都好多人打 可以keep 9個月-1年,但如果你好鐘意焗桑拿,維持時間會短啲。金錢嘅嘢,人人都識計
幾錢1支/ml x 打機多支/ml /可持續時間
質感:
Scupltra 係自生膠原,機本上摸唔出有異物。

Voluma 係透明質酸,點都有舊嘢,
醫生話太陽穴係打Sculptra好D,效果自然,可以刺激膠原蛋白增生, 而且品牌有美國FDA認證, 點都安心D。兩個都好
但係sculptra會好d
用透明質酸打太陽穴既話要打比較多,價錢計起黎冇咁抵
Sculptra係可以激發人體「自身」既天然骨膠原再生

Sculptra要按摩,按得唔好有結節,因為我本身塊面多肉/包包面…..只係頭幾日谷住塊面有D脹,要自己按面,一定要按摩,(我勁按)之後收左水就正常番,好似咩都無做過咁,要2-3個月D膠原先生出來,自然地靚左。身邊好多朋友本身塊面比較無肉,大部分都打咗Sculptra, 打咗二至三支一個療程,d皮膚漸漸生返啲膠原,自然慢慢靚,皮膚毛孔都細咗,每次療程後頭 5 天都需要按摩,每天 5 次,每次 5 分鐘我每按5-8日次,

一定要受過 Sculptra 公司訓練的醫生 , 我絕不會去美容院打,美容院 d 醫生
雖然可能真係醫生 , 但好多都冇接受 Sculptra 公司的訓練.

所以絕對唔會去美容院
Sculptra具有生物相容性及分解性,可遂部被人體自然分解
注射後,有效激發面部深層骨膠原再生
我自己
太陽穴和下顎腮線是比較嚴重,所以我選擇打
Scupltra

大宅

Ms.wendy 發表於 18-7-26 10:48
不好意思,昨日比較忙,你問我兩者分別
先分析兩者分別
Sculptra係可以激發人體「自身」既天然骨膠 ...

到分析埋線,如果有任何錯誤地方,請見諒,我真係小學雞
我知道埋線有幾種
主要是使用的線材不同所以名字會不太一樣,
埋線線材的差別在於長短粗細、有無倒鉤 及技術上的不同,
埋線的線材本身能刺激膠原組織增生修復,對皮膚產生拉提緊緻的效果。

埋線是針拔出來時, 由於阻力的關係,線就會乖乖地留在皮膚裡了。
鬆弛下,老化造成臉部鬆弛,有嘴邊肉、下臉脂肪堆積等問題,
我覺得對面部鬆弛下垂,埋線拉扯向上效果係好,

但本身塊面比較無肉我會先打咗Sculptra,等幾個月後,面部骨膠原再生(生定佐),睇吓自己臉部鬆弛情況改善佐幾多,再決定做那種埋線.....

男爵府

回覆 Ms.wendy 的帖子

請問你打完sculptra後第二日有無面腫及瘀?

第二日可否化妝?

大宅

回覆 loklok0104 的帖子

本身有D水腫面BABYFAT,,所以,打完有小小腫,一定要按摩,(我勁按),水腫大約3-5日左右消腫,自己本身臉部鬆弛,
我每日按5-8日次,但約二星期後,
我自己太陽穴包滿左,
下顎腮位收緊左firm左
相 : 是當晚剛打完回家影,有針孔,有小小紅,第二日起身,搽粉底後,睇唔出,但面有小小腫

珊瑚宮

回覆樓主

修得好

男爵府

Ms.wendy 發表於 18-7-28 12:10
回覆 loklok0104 的帖子

本身有D水腫面BABYFAT,,所以,打完有小小腫,一定要按摩,(我勁按),水腫大約3 ...

大宅

loklok0104 發表於 18-7-28 14:06
不好意思,近來比較忙分享30日後變化
自己覺得我自己太陽穴包滿左下顎腮線收緊左,和HIFU比較,好似收緊實質D
本身我是泡泡面,覺得收緊左firm左

大宅

Ms.wendy 發表於 18-8-3 11:19
不好意思,近來比較忙分享30日後變化
自己覺得我自己太陽穴包滿左和下顎腮線收緊左,和HIFU比較,好似 ...

hi 我兩個月前開始打, 第一支冇乜問題, 第二次就有粒嘢係內面, 按成個月先消失, 呢個都唔緊要,最重要就係打針位附近,就出現咗好多暗粒, 細細粒嘅白頭瘡 ,皮膚仲差左, 請問你有冇呢啲問題出現??

大宅

IHK 發表於 18-8-4 17:50
hi 我兩個月前開始打, 第一支冇乜問題, 第二次就有粒嘢係內面, 按成個月先消失, 呢個都唔緊要,最重要 ...

而家搞到塊面好多暗瘡印同粒粒仲衰過以前 、 但係呢塊面真係提升咗、 虎紋冇咁深 、 我懷疑佢畀啲水貨我用。

大宅

IHK 發表於 18-8-4 17:50
hi 我兩個月前開始打, 第一支冇乜問題, 第二次就有粒嘢係內面, 按成個月先消失, 呢個都唔緊要,最重要 ...

HI,我本身皮膚問題不大,祗是想定期保養,
其實我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
姑娘話Sculptra不需要時間等粉狀容解(我有疑問)我先跟friend去左土瓜灣醫生,
我現在祗打了第一針,4個月先回去見醫生是否需要補針,我初初都有一粒仔,我勁按後,4 日後就冇左,
我有聽過出面有D針,點解咁平,有水貨,有溝浠,有假針,
所以,我一定要見到有正廠出証明書,放在診所內,
我有睇支Sculptra有正廠雷射標籤,先放心,(現在覺得自己皮膚質素年輕左幾年)
你問題應該問返幫你打針那位醫生,好小聽打完起白頭瘡,最怕打假針,令到皮膚質素變差左,要用好多時間和金錢補救
請問,你在那裡打,等我留意吓

男爵府

回覆 IHK 的帖子

咁恐怖

男爵府

Ms.wendy 發表於 18-8-6 11:28
HI,我本身皮膚問題不大,祗是想定期保養,
其實我本來約佐埋線醫生(尖沙咀),
姑娘話Sculptra不需要時間等粉 ...

謝謝你既分享

大宅

loklok0104 發表於 18-8-7 12:56
回覆 IHK 的帖子

咁恐怖

真係㗎,你睇下個針窿位,成個月啦,都仲爆瘡, 其實究其打第三支啦,都唔知返唔返去好, 就算打返去同佢講。佢都係一樣講的話其他冇呢啲問題喎。

男爵府

IHK 發表於 18-8-7 13:57
真係㗎,你睇下個針窿位,成個月啦,都仲爆瘡, 其實究其打第三支啦,都唔知返唔返去好, 就算打返去同佢 ...

請問你打幾錢一支?

大宅

HiPP勳章(1)

好詳細

大宅

loklok0104 發表於 18-8-7 14:20
請問你打幾錢一支?

第一針4400、第二針5000

男爵府

IHK 發表於 18-8-7 15:46
第一針4400、第二針5000

咁算平喎!

我約左版主介紹嗰位醫生黎緊整, 未知效果如何!

首頁

尾頁

跳至