想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教有甚麼方法增厚内膜,醫生話我食咗排卵藥反而令內膜薄咗,要打針增厚,但效果未必理想,我想問仲有冇咩食物可增厚?

別墅

食物其實我就無刻意, 反而是每晚睡前浸腳, 我第一次植入得0.8, 第二次植入前一個月開始晚晚浸腳有1.2 同bingo左 , 希望對妳有用💪

大宅

回覆樓主

我而家食果隻F字頭貴d既排卵藥唔會令內膜薄,10粒都要800蚊

別墅

是否指子宮內膜?
我有聽人講一星期燉一次花膠食會有幫助~

大宅

雞泡膠好像對子宮幾好,你可以研究一下。

複式洋房

fanny9872002 發表於 18-7-19 15:58
想請教有甚麼方法增厚内膜,醫生話我食咗排卵藥反而令內膜薄咗,要打針增厚,但效果未必理想,我想問仲有冇 ...

食精胺酸、花膠,重點係要做運動

大宅

fanny9872002 發表於 18-7-19 15:58
想請教有甚麼方法增厚内膜,醫生話我食咗排卵藥反而令內膜薄咗,要打針增厚,但效果未必理想,我想問仲有冇 ...

飲黑豆粉,點點綠有得買

別墅

我都有浸腳。排卵藥係會偷薄內膜,奈何...... 有得必有失,如果你對排卵有咁嘅反應,就要停用,找其他方法啦
我個專家建議每日食多啲蛋白,飲豆漿。黃豆唔涼,唔怕。

別墅

TwinsBaby1123 發表於 18-7-19 16:12
食物其實我就無刻意, 反而是每晚睡前浸腳, 我第一次植入得0.8, 第二次植入前一個月開始晚晚浸腳有1.2 同bin ...

植入之後要停止浸嗎?

大宅

TwinsBaby1123 發表於 18-7-19 16:12
食物其實我就無刻意, 反而是每晚睡前浸腳, 我第一次植入得0.8, 第二次植入前一個月開始晚晚浸腳有1.2 同bin ...

咁我都要勤力d浸下腳,有冇分咩時間唔浸得?例如等bingo之類,thx

大宅

aryan412 發表於 18-7-19 17:16
我而家食果隻F字頭貴d既排卵藥唔會令內膜薄,10粒都要800蚊

我個排卵藥係醫生開的,試咗兩隻都係薄,食咗三個周期都未成功,醫生說只可食6個周期便要停止,好希望餘下三個周期成功

複式洋房

我記得3月照輸卵管時 照到我子宮内膜只有7.9mm, 然後發現子宮膜連再做埋手術!
決定7月哩個cycle時做iui, 照到子宮內膜有10mm厚呀!
我大約飲左一個月雞泡魚膠湯 一星期飲2-3次...
唔知有冇關係呢

大宅

回覆 fanny9872002 的帖子

我同樓主你相反,係內膜過厚,而家食緊避孕丸整返薄佢...不過,我係之前比較補身,食好多花膠雞精啲咩養生湯,同埋有返啲肉地重啲都會增厚架。

複式洋房

Rascalbaby 發表於 18-7-19 18:31

我同樓主你相反,係內膜過厚,而家食緊避孕丸整返薄佢...不過,我係之前比較補 ...

請問幾厚先叫過厚?

別墅

Rascalbaby 發表於 18-7-19 18:31

我同樓主你相反,係內膜過厚,而家食緊避孕丸整返薄佢...不過,我係之前比較補 ...

想請教你內膜幾厚?因為半年前生過子宮息肉,割咗,諗住8月做ivf,所以今天去照陰超,醫生話我內膜1.6厚,正常1.5,所以有可能再翻發,勁灰

大宅

LFYLLYBB 發表於 18-7-19 17:50
我記得3月照輸卵管時 照到我子宮内膜只有7.9mm, 然後發現子宮膜連再做埋手術!
決定7月哩個cycle時做iui, ...

請問係咪內膜黏連?

禁止訪問

複式洋房

我都有e個問題,今個cycle試左飲raspberry leaf tea, 黎m開始飲到排左卵就停,今次照ultrasound醫生話內膜夠厚,不過我都有中藥調理,可能2樣都有幫助,你可以試下

別墅

晚上睡前浸半個鐘最好啊!Bingo我頭一個月都有浸 當暖宮

大宅

fanny9872002 發表於 18-7-19 17:49
我個排卵藥係醫生開的,試咗兩隻都係薄,食咗三個周期都未成功,醫生說只可食6個周期便要停止,好希望餘下 ...

我呢隻排卵藥係仁安醫生開,仁安好似換晒呢隻新藥。

首頁

尾頁

跳至