自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小丸子去佐依間補習社返佐8日;
第1日去補習社接放學, 已見到小丸子同前後左右啲同學傾計(好似識佐人好耐咁)
老師係一個好嚴肅啲中年女士, 佢day 1 comment 小丸子: 太心散, 温佐2個幾鐘, 只記到3個英文字唔, 升小三點算
我話佢唔抗拒啲時候, 可以好快識晒, 如果佢抗拒一樣野, 可以係零進度, 重點係要令佢唔抗拒, 有一種推動力;
第3日接小丸子放學, 老師話: 佢今日可以識晒8個英文生字, 唔係咁差JEL, 幾好
媽媽心入面
第5日接小丸子放學, 老師話: 佢今日默英文句子差唔多識晒, 佢唔係笨架, 佢好聰明, 諗野轉數好快, 比心機培養佢, 唔好"SIDE"佐咁叻啲小朋友
媽媽我心入面甜酸苦辣都齊晒
琴日接小丸子放學, 佢好開心, 因為佢乖佐叻佐, 儲齊30個印仔, 老師獎佐一套公主啲文具比佢;

見到小丸子每日都有少少進步, 媽媽我比中六合彩仲要開心;

tansyneko    發表於 18-7-19 17:17

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

加油呀.......睇左你咁多篇你個小朋友只要自動波去做就會變得好好,唔洗比壓力佢,多D讚下佢啦

珍珠宮

回覆 heyou 的帖子

多謝 heyou

男爵府

小肥楊 發表於 18-7-19 16:28
小丸子去佐依間補習社返佐8日;
第1日去補習社接放學, 已見到小丸子同前後左右啲同學傾計(好似識佐人好耐咁) ...

咁你媽媽總算冇幫佢報錯補習班

珍珠宮

天真B 發表於 18-7-19 16:39
咁你媽媽總算冇幫佢報錯補習班
你都講得啱啲

男爵府

回覆樓主:

開心過中六合彩

小肥楊    發表於 18-7-19 16:56

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

咁咪幾好, 學習都可以快樂嘅。

珍珠宮

ren 發表於 18-7-19 17:02
咁咪幾好, 學習都可以快樂嘅。
之前真係一額漢, 依家個心仔真定返少少

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

媽媽好好,無俾壓力小朋友。老師都好肯鼓勵
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆 crystal媽咪 的帖子

多謝 crystal媽咪啲鼓勵

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小肥楊 發表於 18-7-19 17:12
回覆 crystal媽咪 的帖子

多謝 crystal媽咪啲鼓勵

繼續努力

小肥楊    發表於 18-7-19 17:16
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

小丸子努力加油呀

珍珠宮

回覆 tsung 的帖子

多謝 tsung

男爵府

開心吸收勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

小肥楊 發表於 18-7-19 17:16
回覆 tsung 的帖子

多謝 tsung

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

你都應該多謝婆婆,錯有錯著……老師的肯定,可能改變小朋友的一生

珍珠宮

回覆樓主

小丸子加油啊!

珍珠宮

回覆 Isaacymom 的帖子

係啲,你講得好啱

珍珠宮

回覆 snoopybabe 的帖子

多謝

首頁