唉,血壓偏高,要入院(emoji)

emichengsc
|
15W1 ,醫生話血壓偏高,要我入院..唉
luv__hccc
|
emichengsc 發表於 18-7-19 16:59

幾高?佢應該會幫你量多幾次,無事就比你走
emichengsc
|
luv__hccc 發表於 18-7-19 17:18
幾高?佢應該會幫你量多幾次,無事就比你走

剛剛去到153,坐左一陣142...醫生叫我星期六入院(emoji)(emoji)‍♀️
pear000
|
回覆 emichengsc 的帖子

真係好高喎, 你有冇食開阿士匹靈呀?
wynnlitheboo
|

我13W入院添,其實我入院前幾日,醫生都開左血壓藥我食,所以血壓係好正常,當休息下都好,返工好辛苦,哈哈
仲有,可以成日聽bb心跳,超聲波都有得照添
emichengsc
|
pear000 發表於 18-7-19 17:32
回覆 emichengsc 的帖子

真係好高喎, 你有冇食開阿士匹靈呀?

無啊
emichengsc
|
wynnlitheboo 發表於 18-7-19 17:32
我13W入院添,其實我入院前幾日,醫生都開左血壓藥我食,所以血壓係好正常,當休息下都好,返工好辛苦,哈 ...

你入左幾多日啊
luv__hccc
|
emichengsc 發表於 18-7-19 17:29
剛剛去到153,坐左一陣142...醫生叫我星期六入院(emoji)(emoji)‍♀️

你係咪緊張咋?
wynnlitheboo
|
emichengsc 發表於 18-7-19 17:36
你入左幾多日啊
兩日一夜咋
emichengsc
|
luv__hccc 發表於 18-7-19 17:44
你係咪緊張咋?

我去親診所醫院都會高架
係屋企又無事
emichengsc
|
wynnlitheboo 發表於 18-7-19 17:51
兩日一夜咋

我都希望2日1夜就出返黎

GCHK
|
咁都係聽醫生指示好D,聽話
emichengsc
|
GCHK 發表於 18-7-19 19:26
咁都係聽醫生指示好D,聽話

嗯(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
haha748494
|
都幾高下喎,先入院睇醫生點講。
monkiryuryu
|
我次次去親醫院血壓都高,今日都入左1日日間醫院觀察血壓,好彩最後醫生都放人俾我走 下次覆診又俾人捉入去
hamsterma
|
emichengsc 發表於 18-7-19 16:59

15週血壓偏高好危險
Connie_cat
|
我大約14週時都因為去產檢量血壓偏高,大約145,所以都入院兩日,住院期間血壓都正常啲,125左右,到而家差不多22週,次次產檢血壓都一次比一次高,尋日去高到160,但喺屋企每日量都唔過130,醫生要我下個月入院1日量血壓,希望都冇事啦,我諗你情況同我一樣
芷柔
|
emichengsc 發表於 18-7-19 17:54
我去親診所醫院都會高架
係屋企又無事

我覺得係行得太急,我又係架次次都高,而家我會坐一陣先量。
emichengsc
|
Connie_cat 發表於 18-7-21 00:55
我大約14週時都因為去產檢量血壓偏高,大約145,所以都入院兩日,住院期間血壓都正常啲,125左右,到而家差 ...

謝謝大家,住左一晚,可以出院了...
血壓正常,只是入院時高左d