原來東區醫院無得照結構

rosepig
|
去做新症登記時姑娘話要自己出去照結構,乜唔係政府醫院實包㗎咩?
C.P.A
|
係阿,要自己去照嫁
pkh0207
|
rosepig 發表於 18-7-19 19:34
去做新症登記時姑娘話要自己出去照結構,乜唔係政府醫院實包㗎咩?

唔一定架。我Twins 有。另外都有單胎媽媽有。
如果有多數照完唐氏就會比期。
不過最好有心理準備無先啦
cheerchee
|

我係東區check到唐氏高風險,之後做左c絨毛test,之後姑娘就比再結構個期我喇。
所以應該要睇個別情況。
如果正常無咩事,應該都唔會有得照結構。
mitchan
|
5月新症登記見姑娘時都係咁講
但我6月去做oscar佢又比到期我照結構
贏在起跑線
|
結構政府唔一定包架
我威院check完唐氏即刻同我講自己出去照結構
要高危先會安排照
pigpiglamlam
|
通常政府醫院係唔包照結構,除非係特別case或者高齡而又有期先會,大部分都係自己出去照
Nbs
|
邊個話實包 ?! 不嬲都唔係個個有架啦
melomelomelody
|
我預左政府冇,搵左私家轉介

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
C.P.A
|
要高危,高齡先會
YokiChan913
|
pigpiglamlam 發表於 18-7-19 21:46
通常政府醫院係唔包照結構,除非係特別case或者高齡而又有期先會,大部分都係自己出去照
...

我高O都冇得照!(emoji)
高秀蘋
|
唔係淨係東區醫院無,其他政府醫院都無,個個媽媽都自己出私家照嫁啦,老奉包你咩
|
YokiChan913 發表於 18-7-20 00:38
我高O都冇得照!(emoji)

係呀,好多媽媽高齡都冇,資源真係好有限,所以d人一有咗就book結構,都冇預喺政府度照
rosepig
|
pigpiglamlam 發表於 18-7-20 00:43
係呀,好多媽媽高齡都冇,資源真係好有限,所以d人一有咗就book結構,都冇預喺政府度照
...
因為覺得結構同唐氏都一樣重要,所以以為實有,之前朋友去QE, 威爾斯都有結構照,所以有啲愕然。咁唯有出去睇私家
solterayu
|
QE 都無得比我結構, 要我自己出去私家照

大家有無建議 ?
wynnlitheboo
|
我高齡,廣華有俾結構期我,不過我都有book私家
|
rosepig 發表於 18-7-20 09:21
因為覺得結構同唐氏都一樣重要,所以以為實有,之前朋友去QE, 威爾斯都有結構照,所以有啲愕然。咁唯有出 ...

其實自己去私家照仲放心啦,普通2-3千都照到,公立照結構係講彩數,唔係人人有份的
rosepig
|
pigpiglamlam 發表於 18-7-20 15:25
其實自己去私家照仲放心啦,普通2-3千都照到,公立照結構係講彩數,唔係人人有份的
...
咁私家應該會詳細啲,政府可以都好趕,勁多人
kinam520
|
想問你們有冇去健康院的?
s200102005
|

我3胎都有係政府照結構,唔係高齡。