懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日check完醫生都話9成9都唔得,但都比多一星期再睇睇,如果唔得就要同佢講88,我想問問去政府做既話程序要點嫁?又或者如果我去私家做既話請問知不知道收費?

複式洋房

chuchu418 發表於 18-7-19 19:56
今日check完醫生都話9成9都唔得,但都比多一星期再睇睇,如果唔得就要同佢講88,我想問問去政府做既話程序 ...

第幾週?

別墅

winniekingdom 發表於 18-7-19 20:54
第幾週?

7週

別墅

私家醫院未做過!叫醫生寫轉介去政府流程,
第1次會同你照埋,我就自然吸收左無野做,之後再返去照多次完全清曬走得。
上一次系照完要即時入院塞藥幾個鐘後走得,之後去多次清曬又走得。

複式洋房

今日check完醫生都話9成9都唔得,但都比多一星期再睇睇,如果唔得就要同佢講88,我想問問去政府做既話程序 ...

我都係剛驗到有無耐,醫生話大約有8w 左右,不過胎囊好細,好唔實在,仲要今日下午突然見紅,好似嚟 M 咁,e 生話作小產多,係咪真係唔得呢?

複式洋房

chuchu418 發表於 18-7-19 21:23
7週

一般12週以下可以吸宮,我係私家做,一次吸曬,過程快and乾淨。

政府做應該係塞藥,呢個要看個人反應,要等宮縮,再排。醫生檢查排出的胎盤就決定是否乾淨。之後自己check住惡露。我本人認為一週後去私家照超聲波確認一下

別墅

winniekingdom 發表於 18-7-19 22:58
一般12週以下可以吸宮,我係私家做,一次吸曬,過程快and乾淨。

政府做應該係塞藥,呢個要看個人反應,要 ...

請問你係邊間做嫁?價錢係點?係唔係睇番醫院內的婦產科醫生就做得?

複式洋房

chuchu418 發表於 18-7-20 08:30
請問你係邊間做嫁?價錢係點?係唔係睇番醫院內的婦產科醫生就做得?

我看何錦倫醫生,跟她係浸會做的,價錢我唔係好記得清楚,應該係三萬幾埋單。
如果私家,要先搵醫生,跟住問她做邊間私家醫院,再check醫生費用and醫院費用。

私家我都recommend靳嘉仁,不過男醫生。

記住,過了12週一般出名醫生都唔接,and14週後一定要塞藥,唔可以一次吸宮。

別墅

winniekingdom 發表於 18-7-20 10:17
我看何錦倫醫生,跟她係浸會做的,價錢我唔係好記得清楚,應該係三萬幾埋單。
如果私家,要先搵醫生,跟住 ...

謝謝

子爵府

回覆樓主

3年前仁安做,好似16000落樓,即做即走,唔痛,只係驚

伯爵府

psjay925 發表於 18-7-19 22:36
我都係剛驗到有無耐,醫生話大約有8w 左右,不過胎囊好細,好唔實在,仲要今日下午突然見紅,好似嚟 M 咁 ...

我朋友同你情況一樣,結果都係88

別墅

回覆樓主

上年荃灣港安藥流連埋叫野食一萬頭(3日2夜)
我塞第一次藥胎囊就出左黎(twins 一個7w一個5w大)
我唔覺得好痛,似攪肚痛only

個陣係私家醫生(靳xx)建議藥流可以快d再有bb

大宅

祝福你

洋房

回覆樓主

加油樓主

首頁

尾頁

跳至