未出生嬰兒保險

littlep2018
|
請問有冇人幫未出生嬰兒買過保險?(現在24週)
感謝!
babyboyboyy
|
littlep2018 發表於 18-7-19 20:04
感謝!

買唔到架,保險話要出世過左一個月先可以買架
pudding_taimei
|
babyboyboyy 發表於 18-7-20 00:10
買唔到架,保險話要出世過左一個月先可以買架

唔駛,有出世紙就可以,因為我有fd試過滿左月先買,點知冷靜期時醫院驗到BB有問題,保險就無包到嗰樣病了,所以佢有第二胎,一攞出世紙就馬上買,費事夜長夢多。
80後的媽
|
pudding_taimei 發表於 18-7-20 01:37
唔駛,有出世紙就可以,因為我有fd試過滿左月先買,點知冷靜期時醫院驗到BB有問題,保險就無包到嗰樣病了 ...

請問知唔知B.B. 保險大約幾錢一個月? 係咪真係有需要買?
ting_ting_anna
|
我都想知BB保險大約幾錢一個月,想有個預算
pudding_taimei
|
ting_ting_anna 發表於 18-7-20 09:30
我都想知BB保險大約幾錢一個月,想有個預算

年供比月供抵,我朋友買左(好似)$13000一年供到18歲,包住院危疾,有儲蓄,如無儲蓄另一個朋友係$8000一年,但意外又無得住院唔記得有無得保(例如細路跌傷之類),要問清楚自己agent
wunshan
|
BB一般15日大有出世紙就可以買。
wunshan
|
80後的媽 發表於 18-7-20 03:18
請問知唔知B.B. 保險大約幾錢一個月? 係咪真係有需要買?

睇下你幫BB買什麼保險,有需要,也可pm我。保障有一定俾冇好。
因為你永遠唔知幾時會用到。
hamsterma
|
感謝!

保險要出生左一個月先可以買嘅
ilikepanda
|
還未出生是不可能買的,但我已為孩子買教育基金。
孩子出生後才買保險。
bbbchoco
|
睇番個别公司
我揾manulife,出左世2 weeks可買住院
wing1025
|
剛出世的小朋友要待有出世紙才可購買保險
至於保費多少 其實看你的需要及預算
有意可以私下再問
haha748494
|
準媽媽好有保險意識,我自己就未咁樣買過喇。
GCHK
|
pudding_taimei 發表於 18-7-20 10:22
年供比月供抵,我朋友買左(好似)$13000一年供到18歲,包住院危疾,有儲蓄,如無儲蓄另一個朋友係$8000一 ...

好似係,年供比月供抵

sumdotbb
|
一般出世15日有出世紙就可買,保費多少睇下你需要及預算,通當都應該買左保障先,有意可以pm大家研究下
firecloudshit
|
感謝!

你意思係咪想保障生BB同埋擔心BB有先天性嘅疾病?
我聽過有保險公司有哩啲保險賣呀!
biancafong44
|
我剛剛都問過,保險公司話拎左出世紙,2星期後已可買保險
kikokikolee
|
其實你可以襯而家了解左,大概選擇左想買咩保障俾佢先,我上年幫我女女買時因應自己需要,買左6千左右一年。有需要你可以PM我了解。