「網民視后」《開心速遞》超班演出, 睇到觀眾好肉緊!

yucl_hk
|
滕麗名一直都是好戲之人,無論係咩戲,咩角色,咩崗位,佢都拎個心黎演戲!就好似處境劇《愛回家之開心速遞》,滕麗名都交足120分功課,演活熊尚善外剛內柔一角,淋漓發揮「大家姐」、「媽咪」、「阿善」身份,每集短短劇情都足以帶動觀眾跟住角色情緒走,睇到非常肉緊!

TVB長篇處境劇《愛•回家之開心速遞》中,由滕麗名飾演的熊家大家姐熊尚善,從外國回來,個性強悍,專制霸道。滕麗名將角色的「黑人憎」拿捏到位,演得搞笑立體,隨著劇情發展,觀眾愛上這個爽直夠mean的角色。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
fanlee
|
我唔覺....
snoopybabe
|
唔鍾意睇佢
Yeonglihan
|
有佢我會轉台, 無論街市遊樂園
EEQQ68_CACA
|
全套劇,一有佢會轉台
佢做戲一來悶,二來每次講野,面部表情有點誇張
alicemic
|
一向唔鍾意睇佢
apelok
|
仲以為你講大小姐
JessicaElla    發表於 18-7-20 14:13
JessicaElla    發表於 18-7-20 14:13
treeming    發表於 18-7-20 11:03
caryfox
|
apelok 發表於 18-7-19 21:08
仲以為你講大小姐

認同⋯⋯
oceandeepsea
|
愛回家條線麻麻地,主因呀男角演得太差,唔好睇,反而街市遊樂團就好好睇
Aeiing
|
唔鍾意佢個好造作既樣....
佢個權骨超高, 再加埋對眼, sorry....唔好睇
althea_yan
|

愛回家最好睇嘅女角係大小姐同池美麗. 大家姐同埋 Ms Tong 呢 2 個角色就最悶
mickeyeva
|
今晚有佢,雖然有曹總,但都覺得好悶
hohoho2013
|
網民視后唔係大小姐咩?
點解變咗滕麗明
Angelice-BeBe
|
我好怕睇佢個樣,但妝好濃,特別對眼
mercurycc
|
全套劇最差係佢囉。
大小姐更好喎!
mercurycc
|
Angelice-BeBe 發表於 18-7-19 21:29
我好怕睇佢個樣,但妝好濃,特別對眼
同感,套套劇一樣樣。
豬仔mami
|
我C6好怕睇佢話佢樣兇又成日扮天真
藍尾巴
|
只覺好煩,見到佢就唔想睇
C9J
|
套劇一有佢,我會轉台
是是但但
|
yucl_hk 發表於 18-7-19 20:18
滕麗名一直都是好戲之人,無論係咩戲,咩角色,咩崗位,佢都拎個心黎演戲!就好似處境劇《愛回家之開心速遞 ...

佢初初出道時,我幾鐘意佢,但做完一系列陀槍之後,其他角色都係差唔多,冇乜變化,又冇乜個人特質,所以現在覺得佢好一般。未至於好差,但一定唔算好戲個隻。