請問各位JM們在那裡唱yen 架?

rean_chau
|
除左泰幣人仔,其他外幣係銀行唱,差得唔多就費事走黎走去,我有閒錢見個低位就入定啲。
ayi1
|
Ashleycorina 發表於 18-7-19 22:35
Agree
好多年前的百年就好,仲要識人至有好rate !但宜家太多人!
其實好多個rate都差不多!

我記得幾年前安倍啱啱上台日元匯率跌到7.5咁上下,百年排隊排到出街,東張西望仲去採訪。我計過我到日本碌銀聯shopping有9折,去銀行用tt rate唱20萬飲水食飯都夠,其實差唔到幾多,費事過海排隊囉,車錢來回幾十同時間都去咗。
FaMaBB
|
深水埗發達鳥(emoji)(emoji)
winpoopoo
|
Freedomfish 發表於 18-7-19 21:44
5該曬

發達鳥,可wapp問價及留貨
JD930
|
Hsbc,如果有相熟RM的話佢會比到好啲嘅rate
朱古力妹妹
|
百年
牛記
堅成
TT online banking,再攞現鈔出黎用
sandypink
|
唱得唔係多,通常去銀行,中信rate唔差
去到通常碌卡
popocat
|
建行或渣打online banking 用tt rate 唱
B__B
|
selina1109 發表於 18-7-19 22:27
匯豐個rate晤靚,我前日係永隆做好似0.6995.

係咪冇戸口都可以唱?
sasa0208
|
用boc
selina1109
|
B__B 發表於 18-7-20 09:15
係咪冇戸口都可以唱?

晤清楚
月見草
|
michellechiu02 發表於 18-7-19 21:45
百年

其實好多間個rate差不多,只要唔好去銀行換,一般都Ok。
https://www.moneyhero.com.hk/blog/zh/旅遊唱錢攻略-比較12間找換店銀行兌換外幣匯率
hahaha1231
|
boc
ngwong2
|
發達鸟
月見草
|

我上個月分幾次換Yen,第一次問匯豐,20萬Yen同街找換店相差$320,真係諗唔到原因點解要喺銀行換!

jumpy
|

永隆好似要另加手續費
朱古力妹妹
|
月見草 發表於 18-7-20 12:10

我上個月分幾次換Yen,第一次問匯豐,20萬Yen同街找換店相差 ...

匯豐/恆生個rate不嬲差~

唱開yen, 通常中銀/創興/東亞!唔係同找換店差太遠~

Poyau
|
ayi1 發表於 18-7-19 22:27
BOC,網上唱咗,落樓下分行取。佢哋好好,會用個印有好多領事館聯絡電話號碼嘅信封入住啲外幣,知你去旅行 ...

中銀咁好服務
ayi1
|
Poyau 發表於 18-7-20 18:23
中銀咁好服務

佢嘅價唔係最靚嘅,但近我。如果唔係成日排長龍就perfect喇(鬼叫我窮,唔夠做中銀理財客戶咩)。
小星星1
|
mongng 發表於 18-7-19 21:58
個rate唔係差太遠就去方便自己的銀行,完全唔推介百年,平小小,計埋車錢排隊時間補唔返啦。
...