岩盤浴瑜伽

mmya
|
有冇人玩過?係咩玩法?
咁一路做yoga咪一路滴汗?
mmya
|
有人玩過嗎
Poyau
|
up
FennieMan
|
我玩咗大半年,其實個地下係熱,但可以接受(赤腳)。一班最多八個人,好快會流汗,我次次做完,係連內衣褲都礘埋。建議帶條布毛,一樽水上堂,導師間中會叫大家停,飲兩啖水

其實唔一定做yoga, 有拉筋,有跳舞,有fit ball, 有weight training, 有高空yoga...... 都好多唔同嘢玩,自己揀鐘意及接受能力上咩堂
anju
|
FennieMan 發表於 18-7-20 21:18
我玩咗大半年,其實個地下係熱,但可以接受(赤腳)。一班最多八個人,好快會流汗,我次次做完,係連內衣褲 ...

請問你瘦咗幾多磅呀?一星期一堂?
lamlam2ling
|
我剛玩左一個月左右,間房個地下係熱石,成間房個溫度係微熱的,入到去唔郁訓响度都會流汗,做瑜伽或Trx更加係爆汗。

我幾中意岩盤瑜伽,因為微熱令個人更能放鬆,爆汗感覺又好正。
hhmum
|
邊到有得玩,上一堂貴吾貴?
FennieMan
|
anju 發表於 18-7-20 22:53
請問你瘦咗幾多磅呀?一星期一堂?

我keep 住一星期上兩堂。其實磅數少咗5磅,但fat % 就減咗3%,成個身形silm 咗,拜拜肉和肚腩明顯細咗好多。我自己覺得精神咗,冇咗水腫。朋友和老公覚得我瘦咗。
VenusSasa
|
FennieMan 發表於 18-7-20 23:43
我keep 住一星期上兩堂。其實磅數少咗5磅,但fat % 就減咗3%,成個身形silm 咗,拜拜肉和肚腩明顯細咗好 ...

幾多錢?
FennieMan
|
VenusSasa 發表於 18-7-21 00:01
幾多錢?

試堂$198,之後要買堂,當然越買得多越平,我自己買咗50堂,平均唔使$200一堂。
okabenny
|
mmya 發表於 18-7-19 22:23
有冇人玩過?係咩玩法?
咁一路做yoga咪一路滴汗?

我只瞓过盤岩浴,即係瞓喺雲石板上便,蒸好多汗出嚟,我記得溫度不大於40度。
jolincheng726
|
FennieMan 發表於 18-7-20 21:18
我玩咗大半年,其實個地下係熱,但可以接受(赤腳)。一班最多八個人,好快會流汗,我次次做完,係連內衣褲 ...

貴可貴? 邊區?
FennieMan
|
jolincheng726 發表於 18-7-21 00:51
貴可貴? 邊區?

我買50堂,唔使$200一堂。我做嗰間,中環,荃灣,觀塘,佐敦都有得上,九月沙田新開,買咗堂可以五間分店共用
mmya
|
其實流咁多汗
間房又熱
會唔會有啲臭味呢
我有啲擔心衛生問題
sunshine0613
|
FennieMan 發表於 18-7-21 00:58
我買50堂,唔使$200一堂。我做嗰間,中環,荃灣,觀塘,佐敦都有得上,九月沙田新開,買咗堂可以五間分店 ...

請問沙田在那? 方便透露名嗎?
wawaliluk
|
FennieMan 發表於 18-7-21 00:58
我買50堂,唔使$200一堂。我做嗰間,中環,荃灣,觀塘,佐敦都有得上,九月沙田新開,買咗堂可以五間分店 ...

我估到那間了。thx
mmya
|
FennieMan 發表於 18-7-21 00:31
試堂$198,之後要買堂,當然越買得多越平,我自己買咗50堂,平均唔使$200一堂。
...

一堂是一小時嗎?
Ashleycorina
|
我都好有興趣啊!
晴雯
|
mmya 發表於 18-7-21 02:01
其實流咁多汗
間房又熱
會唔會有啲臭味呢

我都係第一時間擔心呢個問題,原本想試好耐