自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

陪月勳章

TATEYAMA 發表於 18-7-20 00:26
如果我係你聽到都無咩感覺,亦毋須串返佢!

我都無出聲無理佢,不過真係谷氣,係bk post下立即舒氣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

佢講得好啱喎! b3學生就算派到b1都係無用! 因為跟唔上就係跟唔上 佢明顯講緊自己女啫
放下自在

侯爵府

陪月勳章

patpat234 發表於 18-7-19 23:51
我家2件 SEN都入讀B1 英中,都大把人唔抵得啦。
又話讀唔掂,又話間學校好 ...

你要加油!
其實我都預可能入左b1會成績無小學咁好,始終大部份也是叻人,要補下底也不是壞事。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

pizzapark 發表於 18-7-19 23:38
我個細路b1生,派到/自行入到b1中學,正路正常事!

點知今日比個細路讀b3嘅同事串話讀到b1無用架,成績唔 ...

我會答一句:都係架!
應該無嘢可以再講。同啲人話點解唔追仔一樣,都可以答,:都係架!或 好呀! 一樣係一句完。

琥珀宮

葡萄

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

點解要咁講嘢,正常人都會講聲恭喜。

子爵府

回覆樓主

我會答:哦。係拉。入band 1 真係無咩甘特別同難入

珍珠宮

點知今日比個細路讀b3嘅同事串話讀到b1無用架,成績唔 ...

你同佢好熟架?你個同事又會咁八無啦啦知你派你仔自行派b1中學嘅?

我d 同事間唔講d仔女讀乜嘢學校

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

fuhk 發表於 18-7-19 23:44
咩程度嘅人講咩程度嘅嘢,由佢啦。

係咯

珍珠宮

之前有個同屋苑媽咪,佢女入吾到我仔間小學,一見到我就係咁鬧我,問題係我乜都無講,就算平日撞到都只寒暄2句,無乜深入講仔女。都吾明點解可以為左入小學可以搞到喪失理智。

水晶宮

loved 發表於 18-7-20 00:55
之前有個同屋苑媽咪,佢女入吾到我仔間小學,一見到我就係咁鬧我,問題係我乜都無講,就算平日撞到都只寒暄 ...

可以鬧乜?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

咁似我,仲話區唔好雜,轉xx區b2,讀唔掂比人途迏。。。
順利DSE了 又話b1又如何,同佢同分,但佢唔知讀得幾開心,學校包容,升中發現學障有這成績好不容易了,佢考六科,我仔有能力只有三科,單看單科成績

別墅

回覆樓主:

下..你介意什麼?咪有佢自得其樂,除非你認同佢既講法.

珍珠宮

bmuimami 發表於 18-7-20 00:59
可以鬧乜?
你間學好叻呀!咁既爛鬼學校俾都吾讀!你個仔讀到都無用.............................走啦!仲楝響樹俾佢鬧咩?又吾想同d傻人嘈

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

loved 發表於 18-7-20 01:07
你間學好叻呀!咁既爛鬼學校俾都吾讀!你個仔讀到都無用.............................走啦!仲楝響樹俾佢 ...

癲得幾混沌!

子爵府

LokYauYau 發表於 18-7-20 00:48
你同佢好熟架?你個同事又會咁八無啦啦知你派你仔自行派b1中學嘅?

我d 同事間唔講d仔女讀乜嘢學校

X2

水晶宮

loved 發表於 18-7-20 01:07
你間學好叻呀!咁既爛鬼學校俾都吾讀!你個仔讀到都無用.............................走啦!仲楝響樹俾佢 ...

冇品成咁?!有情緒病?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

回覆樓主

當佢唱歌

伯爵府

patpat234 發表於 18-7-19 23:51
我家2件 SEN都入讀B1 英中,都大把人唔抵得啦。
又話讀唔掂,又話間學校好 ...

其實sen才要b1英中,我仔英文才讀得掂,中文瞓左係到,如果我入b2才出事,現在DSE成績反應晒啦!我以前心諗妳葡萄 睇下將來掂,但有結果又比人串,但是至親也要包容

男爵府

回覆樓主:

你同佢講。。。
梗係啦 B3 中學好多都係實用中學,在裡面已經學左一技之長,做埋學徒,好快一出黎就做得野搵錢喇, 不過人工就。。。唔緊要既浸十年八載都應該Ok 呀喇

點同B1文法中學比呢, B1中學仲有排讀呀, 起碼讀完大學先可以出黎搵錢

首頁
12345...9

尾頁

跳至