親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

2家人 4大4小(7~13歲)+ 我媽媽,打算新年去澳洲玩12日左右(可自駕),以前一向只去台灣、泰國、日本呢啲地方,今次想去遠少少。

見jm d分享, 太多地方都好似好吸引,但澳洲自駕難唔難? 想先諗玩邊度,再去買機票同plan行程。
我見tasmania,Sydney, gold coast, Melbourne, caims.....好多地方都好玩, 如果第一次去,而又咁多小朋友,最好選邊個地方玩好呢?
同埋多唔多apartment租呢?咁多人,想住埋一間屋,有時夜晚可以玩下煮飯仔

希望jm可以幫到我

禁止訪問

別墅

2月份會有機會睇到鯨魚嗎?是否要gold coast睇呢?

大宅

oilgarden 發表於 18-7-20 10:20
2月份會有機會睇到鯨魚嗎?是否要gold coast睇呢?

2月不是觀鯨季節

wcpcelia    發表於 18-7-21 16:14

大宅

我們4大3小剛玩完Melbourne 同 Sydney, 16天全自駕。分別租了Elegrand 同Benz V class。一架車剛好,不用收起椅子情況下可放行李4件24-26吋,加2件20吋,再有一大手提袋同各自背囊。

但4大4小我覺得有小小迫。

wcpcelia    發表於 18-7-22 19:18

大宅

回覆樓主

我買了2019年新年去Melbourne 玩,二大一小坐 CX 大約$14000

大宅

GLAU530 發表於 18-7-22 21:00
我買了2019年新年去Melbourne 玩,二大一小坐 CX 大約$14000

係邊度買呀? 我諗緊新年去呀!

大宅

raytem 發表於 18-9-18 01:58
係邊度買呀? 我諗緊新年去呀!

我幾個月前已買,現在已經貴了.....你check 下 wing on apps!

大宅

回覆 letea 的帖子

想請問有sydney and melbourne 的酒店推介嗎?

大宅

GLAU530 發表於 18-9-18 06:55
我幾個月前已買,現在已經貴了.....你check 下 wing on apps!

wing on 仲貴

男爵府

回覆樓主

我都剛買,Brisbane入,Melbourne走,計埋內陸機,兩大一小$20000

大宅

lubb 發表於 18-9-18 17:50
我都剛買,Brisbane入,Melbourne走,計埋內陸機,兩大一小$20000

我都係喎 不過我入brisbane其實係去gold coast,請問您有咩行程呀,等我參考下

男爵府

kelikala 發表於 18-9-18 18:20
我都係喎 不過我入brisbane其實係去gold coast,請問您有咩行程呀,等我參考下
...

我都係呀,係經Brisbane去Gold Coast

男爵府

點解大家都係BNE走而吾係在GC走?

大宅

Gold coast is definitely a good place for children with theme parks, can see koala and feed kangaroo, go to rain forest or catch the crab etc.

男爵府

暫時只出了機票, 訂左Gold Goast 住宿 (5晚Q1 Resort), 其他都未安排~

大宅

lubb 發表於 18-9-19 12:22
暫時只出了機票, 訂左Gold Goast 住宿 (5晚Q1 Resort), 其他都未安排~

我訂佐Hilton residence 您訂Q1貴嘛?

大宅

coney 發表於 18-9-18 22:58
點解大家都係BNE走而吾係在GC走?

CX無gold coast direct flight 呀

男爵府

回覆 kelikala 的帖子

5晚, 共AUD725, AGODA仲有平少少價錢,但帶住小朋友, 我選可以取消既rate~
我地年三十出發, HK/Brisbane, Gold Coast/Melbourne, Melbourne/HK, 你呢? 大家可以分享下行程~

大宅

lubb 發表於 18-9-19 14:31
回覆 kelikala 的帖子

5晚, 共AUD725, AGODA仲有平少少價錢,但帶住小朋友, 我選可以取消既rate~

咁啱嘅 我都係年三十出發 ,CX中午機夜晚到 ,住一晚機場就落gold coast ,會住7晚gold coast,咁我酒店無咁抵囉 要AUD1314.7 仲落佐deposit無得轉囉,其實初初鍾意 pepper soul但太貴

行程仲好初步,應該會去wildlife currumbin sanctuary, sea world, movie world, rainforest tour, broadwater parkland ...

首頁

尾頁

跳至