第一去台灣簽證問題

檸檬茶葉
|
本人一家三口第一次去台灣自由行,想請教一下:我見綱上香港永久居民綱上簽證只需要填一份「港澳居民綱路申請臨時停留許可(綱簽)係咪填咗就算搞掂咗簽證?因為第一次去,請教各位jm
panyeung
|
檸檬茶葉 發表於 18-7-20 10:37
本人一家三口第一次去台灣自由行,想請教一下:我見綱上香港永久居民綱上簽證只需要填一份「港澳居民綱路申 ...

做完網上簽証要print 出嚟
大笨鐘
|
係呀!本港出生,網上填資料,即時可以打印台証,免費,每人印一份,帶打印本過境。申請前要決定住邊,台証上會填寫當地住址。
檸檬茶葉
|
補圖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
claudiaman_86
|
回覆 檸檬茶葉 的帖子

係, 記得COLOR PRINT出黎
Poyau
|
網上填咗 提交 批咗 再印出嚟
MayChung
|
claudiaman_86 發表於 18-7-20 15:42
回覆 檸檬茶葉 的帖子

係, 記得COLOR PRINT出黎

下,我用左黑白print (emoji)
大力大力
|
MayChung 發表於 18-7-20 23:46
下,我用左黑白print (emoji)

黑白便可以了~
MayChung
|
大力大力 發表於 18-7-20 23:47
黑白便可以了~

thanks!
|
我次次都係黑白print
daniel1314
|
我一個月後先去
而家整定可以嗎?
大笨鐘
|
daniel1314 發表於 18-7-21 00:11
我一個月後先去
而家整定可以嗎?

可以,有效期 3 個月
daniel1314
|
大笨鐘 發表於 18-7-21 00:14
可以,有效期 3 個月

|
回覆 MayChung 的帖子

有冇人唔係HK出世? 因為我朋友上次去就係咁係咁比地勤要求重PRINT
MayChung
|
claudiaman_86 發表於 18-7-21 19:12

有冇人唔係HK出世? 因為我朋友上次去就係咁係咁比地勤要求重PRINT ...

全部都系系香港出世!
|

咁黑白都OK
MayChung
|
claudiaman_86 發表於 18-7-21 19:21

咁黑白都OK

ok, Thanks!