夜晚訓訓下抽筋醒

clorislam
|
而家19weeks, 呢排夜晚訓教訓訓下突然腳抽筋! 痛到成個人醒哂
有冇可改善的方法?

koalalee88
|
clorislam 發表於 18-7-20 11:27
而家19weeks, 呢排夜晚訓教訓訓下突然腳抽筋! 痛到成個人醒哂
有冇可改善的方法?

有沒有補鈣呢?
BabyCiu
|
缺鈣或者血液唔循環都會咁。我就係因為長期保持一個姿勢訓覺,搞到時不時都抽筋
pear000
|
回覆 clorislam 的帖子

拉筋, 同抬高腳瞓, 仲有就係少少想抽時你隻腳掌即刻拉返向上, 千奇唔好郁到變左著高爭鞋咁(即抽), 我都成日抽架........
翼~心彤
|
我都有呢個情況,你試吓日日飲多啲奶,得閑按摩下隻腳,夜晚臨瞓前用枕頭攝高隻腳瞓,會有好轉
clorislam
|
回覆 koalalee88 的帖子

有呀, 我而家有食鈣片
clorislam
|
回覆 pear000 的帖子

試下先! 就係一黎就勁抽, 痛到呢...
clorislam
|
回覆 翼~心彤 的帖子

thank you! try try先
pear000
|

我上次試過一抽之後, 痛左我2日, 連行路都痛....................
summervibe
|
pear000 發表於 18-7-20 13:45

我上次試過一抽之後, 痛左我2日, 連行路都痛....................

我都試過,小腿好似跑完長跑咁 冤冤痛
我要做媽媽
|
我果時候後都會吖,我會立刻起身,做小腿踩地動作
leung_maggie621
|
有冇可改善的方法?

缺乏magnesium 係會抽筋。
clorislam
|
回覆 leung_maggie621 的帖子

我已經有食supplement
唄唄
|
pear000 發表於 18-7-20 12:23

拉筋, 同抬高腳瞓, 仲有就係少少想抽時你隻腳掌即刻拉返向上, 千奇唔好郁到變左著 ...

我依家都係咁
一醒嗰一秒想抽即刻向上就無事
慣左之後就無抽過筋
hoimin
|
我貧血 上胎都經常抽筋 每晚按摩下 / 浸熱水先瞓 腳墊高 一抽筋即刻赤腳企落地下 即刻唔抽 萬試萬靈 好似話因爲吸左地氣 係按腳師傅教我 你可以都試下
haha748494
|
可能缺鈣,下次產檢問下醫生。
GCHK
|
訓覺前,你可以坐喺床度按摩下
hamsterma
|
有冇可改善的方法?

缺鈣吧,我整個孕期都好少
leung_maggie621
|
clorislam 發表於 18-7-21 10:16

我已經有食supplement

食綜合維他命?會唔會考慮試吓用呢個,全天然我用左抽筋都少咗.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
clorislam
|

多謝你, 想問下支野邊到可以買到?