換咗回鄉證 (續期), 要再申請E道(大陸關)嗎?

firstfirst
|

肥皮晞晞
|
firstfirst 發表於 18-7-20 12:33

短時間內再出境就要,因為你換左證,d資料未過得切去新卡,起碼都要幾個月時間
20150618bb
|
同你一樣想知
終極熊貓
|
肥皮晞晞 發表於 18-7-20 12:37
短時間內再出境就要,因為你換左證,d資料未過得切去新卡,起碼都要幾個月時間
...

唔會,我個個星期有用e道,換證後無影響
小肥楊
|
要.

之前過我試過
小草
|

要。

舊年(定今年年頭唔記得),第一次用續左既回鄉卡過關,過大陸關前搵左個關員問可唔可以用自助(舊卡有申請),佢叫我試下,唔得就行人手果邊,咁我試左果然唔得。之後回程過大陸關之前就去搞埋自助過關。
fishfish121
|
我早2日用新證過完唔洗喎。新證收到1星期左右
wongarma
|

不需要
KWHeidi
|
fishfish121 發表於 18-7-20 12:45
我早2日用新證過完唔洗喎。新證收到1星期左右
謝告知
vyhc
|
唔需要,試過取新證3天過E道無問題。
ginsengseafood
|
好奇怪。我同C6一齊續證,而佢張證可以行e道,但我嗰張唔得。完全令人費解。
appleyuen
|
我換咗新証後唔駛喎,繼續過e道
tansyneko
|
不需要
AACheungCheung
|
小肥楊 發表於 18-7-20 12:42
要.

之前過我試過

X2
tlwuwu
|
其實未搞過E道過關既話要係邊到搞架?
Yola0209
|

我前日帶個仔過關,佢換咗新回鄉證,就同佢去整,係深圳灣排咗半個鐘隊整指紋,之後個工作人員話佢有整到指紋,我話係呀,佢之前張回鄉證有,但係換咗張新證,打算證返個指紋。工作人員話,唔需要在整,之前整過,會自動續喔。
littledot
|

我今年五月換左新証,唔駛再申請
Maggie519
|
我老公早三個月續左新證,佢用新證過關時吾需要再做多次指紋,問左關員,關員話如果係近幾年先做指紋認證就吾需要再做,除非好多年前做落就要再攪,不過老公其實都做左有五年以上
Maggie519
|
肥皮晞晞 發表於 18-7-20 12:37
...

吾駛架,我老公係深圳返工,佢日日上落,拎新證第一日已經用新證過關行自助都ok.
hhmum
|
好記得以前換左新証係要再申請的,依家係咪改左吾駛真係吾知。