朋友為左我身體好,鼓勵我做運動

TiffChan
|
建議明天開始各報磅數,齊齊減磅。每個月頭縂結一次。各自為兩者多出來磅捐錢去褔利機構。例子係:我減十磅,佢減八磅。佢會捐二千(每磅一千)。相反我捐。問題係你佢根本忙到飛起,少係香港要週圍飛。點減磅。一切為左我,好感動
mmya
|
其實唔建議日日磅 會令自己失望及挫敗
SUKI20062014
|
我都想自己可以減磅.但挫折一直沖擊我...
而家我都提唔起決心做運動 了....
趁落雨天又唔晨運了....
肥..........................到.............無..........朋友
vet
|
TiffChan 發表於 18-7-20 12:49
建議明天開始各報磅數,齊齊減磅。每個月頭縂結一次。各自為兩者多出來磅捐錢去褔利機構。例子係:我減十磅 ...

咁你更加要有毅力,唔可以放棄。
vet
|
SUKI20062014 發表於 18-7-20 13:01

節食,介零食煎炸,少油少肉多菜,慢慢減,晤洗做運動都減到。
maymay220hk
|
减肥系需要output大過input小點
郁多d 郁多d
cakii
|
努力
qq媽媽咪
|
加油, 我都勞力中
sheetajeff
|
我都想有個咁好既朋友鼓勵我
crystal媽咪
|
mmya 發表於 18-7-20 13:00
其實唔建議日日磅 會令自己失望及挫敗

我好耐無上磅。
用皮帶已知肥/瘦左
mmya
|
SUKI20062014 發表於 18-7-20 13:01

唔做運動都唔係最大問題
記住飲食佔八成 運動佔兩成
不過運動令人開心啲 人健康啲 相輔相成
little_monkey
|
很好的朋友,很好的心腸
TiffChan
|
sheetajeff 發表於 18-7-20 17:29
我都想有個咁好既朋友鼓勵我

一起加油!
luvkaka
|
回覆 TiffChan 的帖子

依個方法唔WORK架, 因為有樣嘢叫增肌減脂, 係會重咗架.
fai_joan
|
唔好話減磅數.
以減圍數做目標好D. 例如腰圍, 大腿圍, 坐圍等...

因為做運動會燃料脂肪令圍數同磅數減少, 但肌肉增加同樣會磅數上升

TiffChan
|
luvkaka 發表於 18-7-20 17:50
回覆 TiffChan 的帖子

依個方法唔WORK架, 因為有樣嘢叫增肌減脂, 係會重咗架.

我都未plan 用什麼方法減肥,就重左。Oh No!
TiffChan
|
TiffChan 發表於 18-7-20 12:49
建議明天開始各報磅數,齊齊減磅。每個月頭縂結一次。各自為兩者多出來磅捐錢去褔利機構。例子係:我減十磅 ...

我會學上年咁,晚晚跑步一個鐘,食少d, 清d. 都減到十五磅。不過後未又懶返。冇眼睇自己。
Vin仔媽
|
你朋友真好
luvkaka
|
TiffChan 發表於 18-7-20 17:55
我都未plan 用什麼方法減肥,就重左。Oh No!

依d重係好嘢黎架,減肥至高境界
tsung
|
加油