急!!照結構唔pass,報告已交瑪嘉烈,唔知要等幾耐

豆沙包1984
|
心急如焚唔知幾時可以同醫生傾

SusanTam
|
豆沙包1984 發表於 18-7-20 12:56
心急如焚唔知幾時可以同醫生傾

應該最慢幾日內,如果你fax 去,文員收到會即刻在門診日俾醫生睇。醫生見到有幾緊急可能有機會即日call 你去。你可以查下邊日是門診,應該一星期一次,你打電話去問吓佢哋有冇收到。記住比哂報告同寫清楚結構,上有什麼大問題。記得寫媽媽個名、身份證號碼、同埋電話號碼,咁方便文員快啲攞返你排版出嚟睇

Catrinaalson
|
點樣唔pass 呀?
淳熙媽咪
|
好快,我果陣結構出事,4點先去到醫院交報告,4點15分即刻有醫院職員打黎約期,跟住一星期內幫我照2次,放心,如果有問題,佢地會好急
豆沙包1984
|
回覆 SusanTam 的帖子

已經交齊文件,下午打左電話約左日期睇,唔該曬你🙏
豆沙包1984
|
回覆 Catrinaalson 的帖子

照左系小腦下腦蚓問題,會影響活動能力,醫生建議馬上去返瑪嘉烈,因已20周
豆沙包1984
|
回覆 淳熙媽咪 的帖子

請問你有冇事,聽到醫生的建議我已冇哂主意,只有上網找資料,最后只有發帖問下各位媽咪🙏
豆沙包1984
|
淳熙媽咪 發表於 18-7-20 17:35
好快,我果陣結構出事,4點先去到醫院交報告,4點15分即刻有醫院職員打黎約期,跟住一星期內幫我照2次,放 ...
我冇你咁快,19號中午交,今日下午先打電話我,等時間真系一種折磨
豆沙包1984
|
呢兩日經歷只能說從天堂掉到地獄,講唔出,也揾唔到人可以幫到我,好無助.多謝各位媽咪的解答,萬分感謝
haha748494
|
耐心等,祈禱,希望順順利利,加油吖。
豆沙包1984
|
回覆 haha748494 的帖子

多謝你,願天保佑,我會撐住
myself703
|
有搵私家再照攞多啲意見嘛?
wucrystalwu
|
豆沙包1984 發表於 18-7-21 23:55
回覆 haha748494 的帖子

多謝你,願天保佑,我會撐住

加油!
豆沙包1984
|
回覆 myself703 的帖子

醫生建議去返瑪嘉烈交報告先
豆沙包1984
|
回覆 wucrystalwu 的帖子

多謝你哋支持!
淳熙媽咪
|
豆沙包1984 發表於 18-7-20 23:12
回覆 淳熙媽咪 的帖子

請問你有冇事,聽到醫生的建議我已冇哂主意,只有上網找資料,最后只有發帖問下各位 ...

最後無事阿,你同政府醫生傾下,當時醫生同我坐低解釋左20分鐘,我都差d暈低(陀住21week),我好難先陀到呀b,咁大周數我都唔想放棄,最後醫生再比我覆診再照,呀b出現奇蹟,完全無事
依家生完都幾年啦,陀緊第2胎
KaChingMami
|
豆沙包1984 發表於 18-7-22 03:47
回覆 myself703 的帖子

醫生建議去返瑪嘉烈交報告先

希望最後無事,不要往壞處想,找多個母嬰醫生拎議建?我見喱道好多媽媽會找林勇行,劉子建...
豆沙包1984
|
回覆 淳熙媽咪 的帖子

笫二胎啦!恭喜你先!你真幸運,希望我也有你咁幸運!
豆沙包1984
|
回覆 KaChingMami 的帖子

我都諗過揾多個醫生照下,只係時間咁緊book唔到,唯有等緊26號去左醫院先。多謝你,我嘅心情已平復好多。
SusanTam
|
豆沙包1984 發表於 18-7-22 13:13
回覆 KaChingMami 的帖子

我都諗過揾多個醫生照下,只係時間咁緊book唔到,唯有等緊26號去左醫院先。多謝 ...

試左打去問未?打去同nurse 講你的情況,佢地應該會幫忙去插隊的尤其你已甘大週數。建議找林勇行。