自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

多謝分享,我成日去唔到大大,今日試左肛門收縮術,但唔知有無錯,係未要前呼氣收肚才收緊?跟住收緊hold 10秒再放鬆,請問 hold 住時要吸氣定閉氣?好似很難用力hold咁!

大宅

回覆樓主:

我都有做呢個顫掌功,見佢動作簡單唔辛苦,今個月黎m好暢順,我都無為意係做咗呢個嘅功效,之前黎m頭兩日得好小,要第三四日先多,但今次第一日已多,經你提醒原來係呢個顫掌功嘅功效。

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多謝推介

大宅

jolps 發表於 18-7-20 13:11
1) 肛門收縮術 – 呢個運動係朋友介紹俾我, 由一個日本醫生所創, 網上話有好多功效, 請自己GOOGLE一下~

...

謝分享

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

謝謝推介

侯爵府

yu-ma 發表於 18-7-21 18:59
多謝分享,我成日去唔到大大,今日試左肛門收縮術,但唔知有無錯,係未要前呼氣收肚才收緊?跟住收緊hold 1 ...

我冇閉氣架, 可以正常呼吸, 只係用力收緊而已! 收緊的時候都一樣可以吸氣呼氣, 再試下!

侯爵府

Parasoo 發表於 18-7-21 20:27
我都有做呢個顫掌功,見佢動作簡單唔辛苦,今個月黎m好暢順,我都無為意係做咗呢個嘅功效,之前黎m頭兩日得 ...

係呀~ 真係估唔到我做下唔做咁短時間都有明顯的效果!我仲發覺經期好快完, 3日攪掂 , 之前要成個星期都好似仲有少少咁...

但其實我最想係可以改善鼻敏感 唔知可唔可以呢?要繼續做

複式洋房

回覆樓主:

thanks for sharing

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

Thanks for sharing

男爵府

回覆樓主:

謝分享

子爵府

回覆樓主

樓主,請問肛門收縮術後跟是否併隴離地?

侯爵府

rachie 發表於 18-7-24 00:08
樓主,請問肛門收縮術後跟是否併隴離地?

離地? 我冇喎~ 要離地咩? 哈

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

日本醫生所創嘅肛門收縮? 係咪即係中醫所講嘅提肛:
http://m.xuite.net/blog/grace95.adsl/twblog/122171548

西方醫學所講嘅kegel excercise?

如果係就唔係由日本醫生所創喎。

Anyway, 謝分享

男爵府

回覆樓主

很好,留下慢慢看

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

公爵府

回覆樓主

得閒試下先

侯爵府

woodpecker 發表於 18-7-24 07:36
日本醫生所創嘅肛門收縮? 係咪即係中醫所講嘅提肛:
http://m.xuite.net/blog/grace95.adsl/twblog/122171 ...

中國和西方國家都有類似的運動, 原理應該差不多吧

首頁

尾頁

跳至