有冇JM駁過髮?

luvkaka
|
啱啱上網揾到間叫"sammisammi駁髮"想試下, 但未駁過髮, 大家如果有駁過髮, 有冇嘢要留意同KEEP得耐唔耐, 多謝大家!
無話可說
|
十幾年前玩過,唔知點夾珠仔駁埋,洗頭麻煩,訓覺哽住!捱左2個月後拆返晒出黎
SaBB
|
luvkaka 發表於 18-7-20 15:02
啱啱上網揾到間叫"sammisammi駁髮"想試下, 但未駁過髮, 大家如果有駁過髮, 有冇嘢要留意同KEEP得耐唔耐, 多 ...

駁過幾次、去西九龍中心駁、$200/ 卷、全頭駁要5-6 卷、用駁不要用熱膠那款、打理方便、只係駁完吾可以用梳梳頭。
luvkaka
|
SaBB 發表於 18-7-20 15:30
駁過幾次、去西九龍中心駁、$200/ 卷、全頭駁要5-6 卷、用駁不要用熱膠那款、打理方便、只係駁完吾可以用 ...
唔該矖.
luvkaka
|
無話可說 發表於 18-7-20 15:29
十幾年前玩過,唔知點夾珠仔駁埋,洗頭麻煩,訓覺哽住!捱左2個月後拆返晒出黎
...
唔該矖
LOVE074
|
影PW時有駁過, 間店好多明星去, 但店主及職員超爛口嫁
果次駁髮係我畢身"連續性聽最多粗口"既一次經歷
駁左$1600左右, 影完相第二日就拆哂佢喇
太重~~條頸好累呀, 始終唔係自己頭髮嘛~
你果間S店, 好多負評呀, 樓主小心D好
Macaron___
|
LOVE074 發表於 18-7-20 15:50
果次駁髮係我畢身"連續性聽最多粗口"既一次經 ...

係咪旺角果間?百X
luvkaka
|
LOVE074 發表於 18-7-20 15:50
果次駁髮係我畢身"連續性聽最多粗口"既一次經 ...
下, 咁大鑊, 我見佢話到好評好多又做咗好多年咁TIM.... 不過我都會想去試一試, 唔該你先.
honeybear0207
|
啱啱上網揾到間叫"sammisammi駁髮"想試下, 但未駁過髮, 大家如果有駁過髮, 有冇嘢要留意同KEEP得耐唔耐, 多 ...

我以前喺西九開駁髮鋪,做咗8年。
駁髮最好用紮辮方法駁,但勁貴。
最平係用熱溶膠,但勁易甩。
鐵圈係梳頭好kick。
我建議淘寶買真髮髮片,夾上頭,夜晚可折咗嚟瞓,最舒服,但巧貴。
luvkaka
|
honeybear0207 發表於 18-7-20 16:02
我以前喺西九開駁髮鋪,做咗8年。
駁髮最好用紮辮方法駁,但勁貴。
最平係用熱溶膠,但勁易甩。
多謝你意見先, 我就係淘咗髮片, 覺得幾好睇, 但因為我個頭係化療甩完再生返,夾唔到髮片, 後面長前陰短(生得慢), 見佢男仔頭都有得駁所以想試下, 我唔想再用假髮啦太焗
Ashleycorina
|

以前整過幾次,但我好唔鍾意無得係咁梳頭髮的感覺。
我用過幾個方法,有種係睇唔到,好貼頭皮,有dd痛,但好自然不過貴。
Keep到幾耐係睇邊種同你頭髮生得幾快。
適合budget 試下吖

luvkaka
|
Ashleycorina 發表於 18-7-20 16:11
以前整過幾次,但我好唔鍾意無得係咁梳頭髮的感覺。
我用過幾個方法,有種係睇唔到,好貼頭皮,有dd痛,但 ...
貴唔緊要, 最緊要好,難得可以自然, 請問你記唔記得果個係咩駁髮或边到做?
joeyjoey223
|

10幾年前駁過,上大陸,仲比人坤
luvkaka    發表於 18-7-20 16:43
Ashleycorina
|
luvkaka 發表於 18-7-20 16:19
貴唔緊要, 最緊要好,難得可以自然, 請問你記唔記得果個係咩駁髮或边到做?
...

好耐之前的headquarters 整得最好,因stylist 有要求有美感,頭髮層次好靚,但stylist 無做了。
你上網睇下
http://www.hq-headquarters.com/index.php

luvkaka
|
Ashleycorina 發表於 18-7-20 16:48
好耐之前的headquarters 整得最好,因stylist 有要求有美感,個層次唔同。stylist 無做了。
你上網睇下
ht ...
正, 唔該矖!!!!!!
Winnie_1210
|
1x年前膠、鐵珠、辮仔都駁過,辮仔算係最舒服。但最大問題係個頭永遠都洗唔乾淨我最多頂2個月就拆,然後再轟轟烈烈咁洗乾淨個頭就再駁過當一捱到去胸前就即拆以後打c都唔再駁因為痕仲惡頂過痛。。。
luvkaka
|
Winnie_1210 發表於 18-7-20 17:00
1x年前膠、鐵珠、辮仔都駁過,辮仔算係最舒服。但最大問題係個頭永遠都洗唔乾淨:lau ...
唔緊要, 我最緊要靚, 哈哈, 唔該你先.
007~sa
|
我做過紮辮
完全冇kick 3個月拆一次
$25000 但所有人話未見過駁得咁好
最主要唔甩頭髮
luvkaka
|
007~sa 發表於 18-7-20 17:17
我做過紮辮
完全冇kick 3個月拆一次
$25000 但所有人話未見過駁得咁好