應酬人真係令人累!

SandyWu
|
有時候真係情願一個人,剩係决定地点食物已好多意见,—大群人又要比較,有D人又好作大,唉!幾十年朋友,為乜
himhim0502
|
所以, 我做左獨行俠好耐
ironmanmama
|
SandyWu 發表於 18-7-20 15:52
有時候真係情願一個人,剩係决定地点食物已好多意见,—大群人又要比較,有D人又好作大,唉!幾十年朋友, ...

唔真心不見也罷!
beautymimi
|
朋友聚會都有壓力?咁唔好去啦!
littlesister
|
係,好煩,貴又有人話貴,平又有人話 cheap, 遠又嫌遠,近又話悶,一陣又有人要人就晒自己
SandyWu
|
beautymimi 發表於 18-7-20 15:59
朋友聚會都有壓力?咁唔好去啦!

之前一直都唔覺有壓力,但呢排工作忙,若果唔係一早约好真係唔想去飯局!

原來话不投机真係半句多
SandyWu
|
littlesister 發表於 18-7-20 16:03
係,好煩,貴又有人話貴,平又有人話 cheap, 遠又嫌遠,近又話悶,一陣又有人要人就晒自己
...

bingo 煩到嘔

唉!唯有將老公变埋知己
beautymimi
|
SandyWu 發表於 18-7-20 16:04
之前一直都唔覺有壓力,但呢排工作忙,若果唔係一早约好真係唔想去飯局!

原來话不投机真係半句多 :quiet ...

係架!
芝士王
|
有時候真係情願一個人,剩係决定地点食物已好多意见,—大群人又要比較,有D人又好作大,唉!幾十年朋友, ...
係!所以依家朋友都少見左喇,唔想煩
Wonderlady
|

Same case. 幾十年朋友都唔想見
crystal媽咪
|

agree
jadechant
|
最衰遇到“百彈齋主”,叫她提議就好大方話:無所謂,但實際多多意見。對住她,什麼mood 都無,想早早返歸。
SandyWu
|
人大了,再也唔需要太多"朋友"
SandyWu
|
jadechant 發表於 18-7-20 18:30
最衰遇到“百彈齋主”,叫她提議就好大方話:無所謂,但實際多多意見。對住她,什麼mood 都無,想早早返歸 ...

bingo

浪费時間
|

如果係d 所謂幾十年同學,一年聚一次半次,呢d 絕對無聊,根本係陌生人,平時好日都唔約
SandyWu
|
[email protected] 發表於 18-7-20 18:42
如果係d 所謂幾十年同學,一年聚一次半次,呢d 絕對無聊,根本係陌生人,平時好日都唔約
...

超同意

真係好冇谓!
傻蛋蛋
|
好耐冇見又唔熟既朋友,未見過或少見既親戚都唔想應酬
pkmama
|

我呢十年都篩選咗好多朋友,所剩無幾
happy44
|
仲有啲同學步伐唔同, 佢哋早結婚啲仔女大啦, 但我D仔女仲細讀小學,有D同學冇結婚冇拍拖一個人好free, 佢哋經常搞聚會但我都未必能出到去,我仔女要默書要考, 真係同佢啲步伐唔同
晴朗ma
|

身邊都有1-2個好作大,愛比較的朋友