咩叫套褂好靚

Charlotte_mom
|
想問問各位專業非專業女士
你地覺得套褂點至叫靚(真心問)

因為對我黎講,係套套都無分別,差在繡工密唔密

最緊要修身

人繡機繡,分得出嗎?

可否分享下靚褂圖片呢?

tsung
|
金色裙褂比紅色裙褂貴d,咁為之靚
nainaitze
|
好傳統嘅褂,對我嚟講套套都一樣,只有紅包多,定金色多,唔識分邊啲靚邊啲唔靚
bebet
|
最緊要人靚
小驚
|
人繡機繡一望就會知
不過通常機繡嘅金銀線都啞色好多

不過褂就睇你自己鐘意啲咩啦
有人鐘意金光閃閃,有人鐘意紅色多啲
emt1314
|

我個人覺得:
掛皇: 影相出嚟效果太白, 金銀線太多, 反光!
掛后: 最靚, 影相效果好搶鏡!
五福: 太紅了(過人睇法, 不喜勿插)
gigi19810326
|
emt1314 發表於 18-7-20 16:28
我個人覺得:

即係紅色愈多就愈”唔靚”
青青河邊草
|
我個人覺得:

我反而鍾意5福
紅色靚
最重要cutting
仲有用金銀線繡
唔係釘珠仔
72leelily
|
睇得多有比較先知
頭褂同多手褂拼埋
是看到分别
冠南華手工靚
婚紗都是
牌子歐洲貨剪栽用料靚好多
度身訂旗袍同租的手工差好遠
賓客遠望不會留意
jojojojom
|
一套靚裙掛係要金銀線繡滿唔見紅色,你去冠藍華睇下,我租過一套掛皇我女,係十年前
starbuckscoffee
|
回覆 bebet 的帖子

岩呀, 有D女仔細細粒着件褂皇其實唔好睇,冇果種氣派褂係要夹人的,咁至靚
太平公主
|
我個人覺得:

係,我結婚時都係租褂后,覺得咁多套真係褂后最靚,褂皇感覺太白
做個靚太
|
其實乜野褂王褂后,成件都係金銀線繡,我覺得一D都唔靚~
Winnie_1210
|
我反而鍾意紅多,因為金器多撞紅會靚啲又young啲。。。但一定係全金銀線先靚
babyf
|
一定係越多金器襯就越靚,除非唔係
|
青青河邊草 發表於 18-7-20 16:32
我反而鍾意5福
紅色靚
最重要cutting

其實我鐘意釘珠仔多過金線
但又覺得金線3d好勁
|
babyf 發表於 18-7-20 16:46
一定係越多金器襯就越靚,除非唔係

JD930
|
我個人覺得:

同感...
同埋人手繡同機器繡差好遠㗎,市面上有好多自稱褂皇個啲成條金魚咁好假好肉酸
青青河邊草
|
Charlotte_mom 發表於 18-7-20 16:49
其實我鐘意釘珠仔多過金線
但又覺得金線3d好勁

各人各有喜好

金銀線太多會著到好肥
所以一半半就好
青青河邊草
|
做個靚太 發表於 18-7-20 16:39
其實乜野褂王褂后,成件都係金銀線繡,我覺得一D都唔靚~

同意
我試完上身
仍是覺得小五幅看來最young