又失眠

hobesze1008
|
成日失眠呀 點算 會唔會影響到個bb架
haha748494
|
訓前飲一杯暖牛奶,用暖水浸下腳,心情放輕鬆D。
Solarflare
|
煲下劇。我大肚果時成日都煲劇煲到訓著。
好有效。
BabyCiu
|
早D起身,唔好咁晏起。另外唔好訓晏覺咁樣嗰人會攰D易訓D
Dayz620
|
我第一胎,晚晚嚴重失眠!係咪日頭冇放電?其實做d運動令自己血液循環好d都有用!因為我未有b時日日做運動!有左就少郁左,又冇開工,所以日日都訓唔到!係日日都朝早6點先訓得著!但係我亞b出世時好健康,成7磅8。所以唔好太worry! 加油!如果真係夜晚訓唔到,日頭先訓補返!要夠休息呀!
JD930
|
hobesze1008 發表於 18-7-21 04:52

未有之前都已經長期失眠,宜家情況更差
tj-family
|

我都失眠緊。
JD930
|
tj-family 發表於 18-8-3 02:42
我都失眠緊。

明天要返工嗎?
cpycpyhelen
|
Solarflare 發表於 18-7-22 22:26
煲下劇。我大肚果時成日都煲劇煲到訓著。
好有效。

我都覺得玩電話個陣最易訓著,反而就咁訓就難小小
efren
|
我都瞓得好差。無論咩瞓姿都唔舒服,轉身又要就住個肚,有時會肚痛,仲加埋我胃痛!但我已經食勁少野,晚餐食幾啖已頂胃開始胃痛 最後老公執手尾佢話就來變大肥佬瞓得勁差又胃痛,好難捱
Edithcheung106
|
同病相憐,樓主,你幾週呀?

我17 week, 第一胎,不用上班既全職主婦。我本身瞓覺質素都係差差地既人。係啱啱過去一過,唔知點解瞓得好差,有2 晚分別都眼光光到天光,搞到日間勁無精神,下晝兩三點要瞓番2-3小時,我而家好擔心阿b , 今日凝住知肚好似少左d 感覺,剛剛臨急book 私家明天照一照。祈求安心

我都好擔心以後日子點過
hamsterma
|

飲下熱牛奶,泡下熱水腳
luv__hccc
|
我又係失眠,醒左好耐瞓唔返
kmomok
|

Same here ... 十幾週到宜家 三十幾週
平時產檢醫生話 B.B. 一切正常,都唔算輕磅,胎動都好正常
唔好咁擔心

不過遲下生完又冇得訓
hoimin
|
我都係呀 16週 失眠 同埋身好痕哩排 尋晚仲痕到醒左 瞓極都極唔到 已經全身搽左lotion 都唔知點算好....
JD930
|
Edithcheung106 發表於 18-8-3 12:50
同病相憐,樓主,你幾週呀?

我17 week, 第一胎,不用上班既全職主婦。我本身瞓覺質素都係差差地既人。係 ...

照完之後醫生點講啊?
Edithcheung106
|
JD930 發表於 18-8-5 08:43
照完之後醫生點講啊?

昨日照左bb 無事,一切正常. 醫生叫放鬆心情,媽媽作息如何其實不太影響bb . 不過,我自己心底裏仍然覺得成日失眠都唔太好,有書講過會影響bb發育。就算b 無事,自己本身身心都痛苦
JD930
|
Edithcheung106 發表於 18-8-5 10:56
昨日照左bb 無事,一切正常. 醫生叫放鬆心情,媽媽作息如何其實不太影響bb . 不過,我自己心底裏仍然覺得 ...

放鬆心情啦,既然醫生都咁講就信佢,唔好比太大壓力自己
GCHK
|
臨訓前飲少少熱牛奶,唔好諗太多嘢
kmbb519
|
BabyCiu 發表於 18-7-23 00:00
早D起身,唔好咁晏起。另外唔好訓晏覺咁樣嗰人會攰D易訓D

我都係咁 有時訓得太晏,果晚成三四點都仲眼光光