求意見! 1歲bb需唔需要油bb油?

julianachar
|

bb過1歲咁需唔需要油bb油? 老公係無所謂, 睇我意見咁, 我自己又一半一半, 想聽多d意見
musiccisum
|
julianachar 發表於 18-7-21 09:28
bb過1歲咁需唔需要油bb油? 老公係無所謂, 睇我意見咁, 我自己又一半一半, 想聽多d意見 ...

咩係油bb油? 搽邊度
我要做媽媽
|
你系話搽bb油?如果佢有濕疹之類可以幫佢搽架,我覺得冬天都係需要架,太乾燥喇
RubyYu07
|
係咪沖涼之後搽身吖?我好似三個月之後就無咁做了,我好懶
julianachar
|
唔好意思, 係搬屋裝修想知油bb油係咪好d
WinnieFF
|
甲醛會殘留幾年嫁! jm你個b會唔會幾年都一定唔摸到牆先
haha748494
|
系咪滋潤 cream吖?我BB一直都無擦啵。
kittywong128
|
我B就9個月大, 都考慮緊用邊隻好...其實1歲仲係好BB, 特別仲會周圍掂同放野/手入口咁
beatlePC
|
回覆 julianachar 的帖子

其實負擔到就用,我女2歲幾我地都堅持用,因為唔想有機會去到有事先後悔
藍尾巴
|
最好用啦,但注意,果隻油既質地,點油都差d,無一般油咁靚
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-7-21 16:08
係咪沖涼之後搽身吖?我好似三個月之後就無咁做了,我好懶

我都係亞,好懶,我媽都話過我
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-7-23 19:34
我都係亞,好懶,我媽都話過我

我都係吖,堅持唔到。
applejuicymama
|
WinnieFF 發表於 18-7-22 13:49
甲醛會殘留幾年嫁! jm你個b會唔會幾年都一定唔摸到牆先
我用左小王子個隻,幾個媽媽朋友用左都話真係無味,係油緊個陣上去都係無味所以叫我用
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-7-24 08:45
我都係吖,堅持唔到。

我份人就係成日都三分鐘熱度
豬B仔
|
julianachar 發表於 18-7-21 20:54
唔好意思, 係搬屋裝修想知油bb油係咪好d

樓主可以嘗過搵下一種叫硅藻泥嘅嘢,好似係0鉀荃嘅,係可以代替油漆嘅裝修材料。
bchuma
|
julianachar 發表於 18-7-21 09:28
bb過1歲咁需唔需要油bb油? 老公係無所謂, 睇我意見咁, 我自己又一半一半, 想聽多d意見 ...

最好用bb油!無論幾歲,bb油始終安全
bchuma
|
musiccisum 發表於 18-7-21 14:42
咩係油bb油? 搽邊度

房屋裝修果點bb牆漆啊
bchuma
|
豬B仔 發表於 18-8-10 01:09
樓主可以嘗過搵下一種叫硅藻泥嘅嘢,好似係0鉀荃嘅,係可以代替油漆嘅裝修材料。
...

硅藻泥 我聽講過0甲醛噶
sammiso
|
我覺得BB有點細,等大點再油喇,油漆多多少少都會有點氣味嘅。