上海好玩嗎?

Panda366
|
將會同朋友去上海玩幾日,會去豫園,南京步行街,城隍廟,同外灘。仲有咩其他好玩好食嘅地方推介(朋友唔想去迪士尼)上海有冇類似夜市嘅地方可以掃吓街?有冇人試過喺上海食大閘蟹?抵唔抵食?
leikick
|
Panda366 發表於 18-7-21 10:29
將會同朋友去上海玩幾日,會去豫園,南京步行街,城隍廟,同外灘。仲有咩其他好玩好食嘅地方推介(朋友唔想 ...

田子坊是上海的一處弄堂,位於黃浦區泰康路210弄,為國家3A級景區。田子坊本名志成坊,建於1930年,畫家汪亞雲一家曾入駐其中的隱雲樓,創辦了「力社」。

https://dmax7685.pixnet.net/blog/post/43963462-『上海自由行必訪景點』~田子坊
leikick
|
將會同朋友去上海玩幾日,會去豫園,南京步行街,城隍廟,同外灘。仲有咩其他好玩好食嘅地方推介(朋友唔想 ...

還有新天地

http://travelblog.tw/shanghai-xintiandi/

Panda366    發表於 18-7-21 10:44
vet
|
leikick 發表於 18-7-21 10:33

田子坊是上海的一處弄堂,位於黃浦區泰康路210弄,為國家3A ...

幾吸引
Poyau
|

田子坊是上海的一處弄堂,位於黃浦區泰康路210弄,為國家3A ...

吸引
油麥麥
|
上海真係好一般
aliensss2008
|

我覺得一般
太商業化同好多人
但都值得一去
唔係怪獸
|
我喜歡七寶老街
kitbebe
|
暑假去超熱!
canies
|
我覺得好玩,有魅力有風情嘅城市。
交通方便,地鐵去到大部分旅遊點。
你鍾意豪玩得,平遊又得,豐儉由人。
20150618bb
|
好唔好玩係好個人,至於食大閘蟹可以話比你知......................好貴[如果有]
lovelybaby2015
|

剛去完,不過我親子
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21657074

pcy307
|
油麥麥 發表於 18-7-21 12:22
上海真係好一般

我個仔15歲啱啱跟學校交流團去咗上海返嚟,佢話上海一無是處,今世都唔需要再去
cyan_tang
|

一般,唔會返兜再去
DoReMi媽媽
|
田子坊,普普通通,去hea食件cake飲杯茶,不過唔會再去,外灘,晚上好靚
babywater
|

野生動物園,都幾大同多野睇,小朋友好似十歲8歲都免費
sukisky
|
可以去朱家角,七寶老街
Rowena
|

去食蟹,(不是大閘蟹),不會特別平,但足料,食到飽飽。
油麥麥
|
pcy307 發表於 18-7-21 16:01
我個仔15歲啱啱跟學校交流團去咗上海返嚟,佢話上海一無是處,今世都唔需要再去
...

上海太繁榮,不是我杯茶啫,絕不是一無是處
chillimom
|
我會為食小楊生煎,溫蟹,外灘的El Willy ,Jean Georges 而回上海!!