大仔植牙一問(急)

babykingdom2018
|

個仔杜完牙根之後隻牙生牙瘡,睇牙醫話唔要得要植牙,
問左好多人,有D話霍耀雄牙醫好,有D又話何俊傑牙醫,但幾個價錢差好遠,大家有無試過呢D牙醫又或者有好牙醫植牙推介?
|
push
TMC3012
|
你睇開果個唔得?
我自己冇揾(杜牙根), 一check到有事就即整, 冇去格價(我果間屋村舖乜都貴過人), 只不過係唔想煩, 唔想等快手搞左佢
birdbird
|
你大仔已經係成年人可植牙??
|

成年人啊,睇開果個完全唔信得過,一直每年check問佢隻牙有無事,佢就咁敲下問痛唔痛就算,但宜家要牙瘡植牙睇左幾間牙醫照Xray先發現根本杜牙根失敗左,D菌侵蝕D牙骨。所以大仔要植都要清牙瘡同補骨粉先,但有間開4萬以上。
|
鄧錦基牙醫有無人植左?
crystal媽咪
|

………………
fanny4
|
如果中環你可以, 我推介朱祖順, 係萬邦行
佢有修復齒科專科資格, 最重要係佢個人超 nice
而且約了時間會好準時
我前年種牙大約二萬六一隻
另外一隻杜了牙根無做牙套的牙已斷了幾年
佢幫我整番一隻假的上去, 我無諗過可以整到
你可以打電話問下和上去給他看看先
他會給你意見的
2RR
|
babykingdom2018 發表於 18-7-21 13:45
問左好多人,有D話霍耀雄牙醫好,有D又話何俊傑牙 ...

同我大女一模一樣,現在脫左牙了,等埋口2個月後植牙,我個牙醫收2萬2。

Lycée
|
UMH有牙醫做好多兒童牙科的case,醫生手勢幾好,你可以試試先諮詢佢地
Chamo
|
fanny4 發表於 18-7-21 18:40
而且約了時間會好 ...

請問二萬六包D咩?
CT scan 及覆診費包嗎?
係邊個國家料?
前後要幾耐?
ms.aeroplane
|

整返隻斷牙,幾年?
ms.aeroplane
|

修復斷牙,幾錢?

kangaroomama
|
babykingdom2018 發表於 18-7-21 17:26
成年人啊,睇開果個完全唔信得過,一直每年check問佢隻牙有無事,佢就咁敲下問痛唔痛就算,但宜家要牙瘡植 ...

你個仔生牙瘡,又要補牙骨,一定比普通種牙貴。
Zen
|

請問如何整返假牙?幾錢?
fanny4
|
回覆 Zen 的帖子

他依樣整返一隻牙上去, 外觀和真牙無分別但說只可能用幾年, 但那牙是稍為陷了在兩隻牙之中
我平常是不太會用到, 所以希望能耐用些
大約用了幾仟元吧, 實數不記得了
sukimama
|
babykingdom2018 發表於 18-7-21 13:45
問左好多人,有D話霍耀雄牙醫好,有D又話何俊傑牙 ...

樓主。你仔仔係大牙定門牙?
Zen
|
fanny4 發表於 18-10-6 22:44
回覆 Zen 的帖子

他依樣整返一隻牙上去, 外觀和真牙無分別但說只可能用幾年, 但那牙是稍為陷了在兩隻牙之 ...

清楚,明白,謝謝!