刻薄員工的一間餐廳

hamasaki
|
呢間餐廳的員工仲慘過做狗, 個大廚日日係度jip黎jip去, 又特登發出D怪聲做小動作
基本上佢話哂事, 唔會聽員工的訴求, 佢叫你去厠所你就要去, 你啱啱返到公司佢叫你食飯就食飯, 食完仲有9個鐘後先收工, 你肚餓係閣下的事唔關佢事, 編更亂甘編, 要員工連踩12,13日先有假放, 連員工想放邊日都無得話事, 編左更後同佢講想調放假的日子就話你多要求, 但佢要你OT就要OT唔會問你得唔得

洗碗炒散要自己食左野先返黎, 到下午無飯食夜晚先有得食, 仲要扣30分鐘飯錢, 有同事果日要早走返左7個鐘都無飯食就收工, 收工前仲要比個發癩大廚係甘鬧, 卒之鬧到人地糧都唔要即走, 呢個同事唔係第一個即走, 仲有我

呢間餐廳就係九龍灣E max蕃X門, 有去過食嘅人我諗都會聽到中午食飯時間廚房成日傳出一把幾近咆哮的聲音, 日日比佢甘樣精神虐待, 本來個人唔癲都比佢搞到癲
水草
|
精神病
crystal媽咪
|
hamasaki 發表於 18-7-21 17:54
呢間餐廳的員工仲慘過做狗, 個大廚日日係度jip黎jip去, 又特登發出D怪聲做小動作
基本上佢話哂事, 唔會聽員 ...

你係員工??
tansyneko
|
PANCO
|
早走早著
miniyan
|
飲食到到都請人
吾好做咪走,轉工易
charlieXD
|
痴線
出黎打份工姐
都唔係咁對待員工呀嘛!

飲食到到都請人嫁啦
東家唔打打西家
使咩日日受呢d人氣姐。
tsung
|

bks2014
|

一個願打 幾個願捱 員工在咁差嘅條件都不轉工 一定有一些你看不到的福利
Happyhappylive
|

jpangel
|
hamasaki
|
crystal媽咪 發表於 18-7-21 18:14
你係員工??
前員工
hamasaki
|
charlieXD 發表於 18-7-21 18:25
痴線
出黎打份工姐
都唔係咁對待員工呀嘛!
無錯,打份工炸當D員工係狗甘看待,唔識尊重人
hamasaki
|
bks2014 發表於 18-7-21 18:48
一個願打 幾個願捱 員工在咁差嘅條件都不轉工 一定有一些你看不到的福利
...
你錯啦, 係有好多員工頂唔順走左, 而家最資深的都係得果3個月, 有幾多人走左可想而知

呢間餐廳成日唔夠人, 有一個禮拜搵左隻大廚癲狗個fd黎頂, 佢都頂唔順個大廚, 返左一個禮拜下個禮拜就唔見人了
hamasaki
|
呢間餐廳你有事請假佢會扣多你一日假, 即係你今日有事請假, 張卡上面寫你事假要扣一日錢, 仲寫埋你放今個月嘅第幾日(一個月有4日假, 事假加埋一個月內的其中一日)
charmingsam
|
呢啲人一支雞毛當令箭,dislike
馬霸
|
hamasaki 發表於 18-7-21 19:06
無錯,打份工炸當D員工係狗甘看待,唔識尊重人

警察都被人當狗咁鬧,有乜咁出奇,吾鐘意可以吾做
crystal媽咪
|
hamasaki 發表於 18-7-21 19:05
前員工

呢d鬼地方早走早著
AACheungCheung
|

油麥麥
|
得罪講句,唔好食