離職問題

Jayden軒軒
|
未做夠一個月做左兩星期,咁聽日放假,一至日都輪班,如果聽朝通知佢,係咪可以即時唔番呢 好辛苦份工
JD930
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 18:50
未做夠一個月做左兩星期,咁聽日放假,一至日都輪班,如果聽朝通知佢,係咪可以即時唔番呢 好辛 ...

要睇返妳份合約係咪話未過一個月可以即時走定係一星期先走得噃
Jayden軒軒
|
JD930 發表於 18-7-21 18:52
要睇返妳份合約係咪話未過一個月可以即時走定係一星期先走得噃

咁就慘啦,好似有寫7日咁,要再睇清楚,如果7日都唔想番要扣錢嗎
Jayden軒軒
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:21
咁就慘啦,好似有寫7日咁,要再睇清楚,如果7日都唔想番要扣錢嗎

真係好慘一入去就話個人做埋哥個禮拜就走,學佢啲野,學左4日半,日日好比心機番屋企自修,跟著佢拍開個人月尾放大假,要我兩個星期再學個人啲野,已經走左個教得好好識晒,跟住再學哥位成日講野講得唔清楚,成日叫我覆email 邊個邊個,今本我唔知邊個人,今日要自己一個做,都係跟左佢4日,我又要學佢啲野,又要顧住新學既野,前日已經頂個人唔順係到喊,我其實已經每日錄埋佢音,番屋企消化再做note,啲人話起碼3個月先識,就要我兩個禮拜掂,我都係學得幾日就係咁比佢丙。
AACheungCheung
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:21

當然要
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:30
真係好慘一入去就話個人做埋哥個禮拜就走,學佢啲野,學左4日半,日日好比心機番屋企自修,跟著佢拍開個人 ...

樓主首先要睇返合同先喇
Jayden軒軒
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:30
真係好慘一入去就話個人做埋哥個禮拜就走,學佢啲野,學左4日半,日日好比心機番屋企自修,跟著佢拍開個人 ...

delete
Jayden軒軒
|
AACheungCheung 發表於 18-7-21 19:39
當然要

如果係希望個掃把可以掉我去第到
Jayden軒軒
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:45
如果係希望個掃把可以掉我去第到

唔知幅相會唔會睇唔到
hagupit
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:41
可唔可以幫手睇下係咪第三段有講呀,英文差

試用期頭一個月辭職即時通知(要書面通知),之後要7日通知。 你未夠一個月,可即日通知。
終極熊貓
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 19:41
可唔可以幫手睇下係咪第三段有講呀,英文差

樓主。。。點會放個人資料上網㗎
第一行已有人工
Jayden軒軒
|
終極熊貓 發表於 18-7-21 19:58
樓主。。。點會放個人資料上網㗎
第一行已有人工

淨係留意無名 都睇唔到,又delete 唔番。
Jayden軒軒
|
hagupit 發表於 18-7-21 19:56

試用期頭一個月辭職即時通知(要書面通知),之後要7日通知 ...

咁就安樂晒可以即走 因為我知星期一實比人丙,今日跟佢學野個人放假叫我打比佢又比佢丙
|
Jayden軒軒 發表於 18-7-21 20:03
咁就安樂晒可以即走 因為我知星期一實比人丙,今日跟佢學野個人放假叫我打比佢又比佢丙
...

記得要書面呀
littlesheep123
|
yes, 睇左幅圖, 第1個月即日通知就可
做得咁辛苦咁大壓力就算吧啦
搵埋都補唔返

有時唔係D野難唔難做問題
如果對住的人惡頂又抦人先最難受
搵過份啦
丁哥哥
|
回覆 Jayden軒軒 的帖子

做d一至五嘰工啦,開心d,舒服d
szeszes
|
第1個月內可即時通知唔做,過左1個月而又係試用期內就1星期通知。
Jayden軒軒
|
littlesheep123 發表於 18-7-21 20:11
yes, 睇左幅圖, 第1個月即日通知就可
做得咁辛苦咁大壓力就算吧啦
搵埋都補唔返

係呀唸番簡單複雜化,成日話啲野係古
Jayden軒軒
|
丁哥哥 發表於 18-7-21 20:35
回覆 Jayden軒軒 的帖子

做d一至五嘰工啦,開心d,舒服d

初頭份工係話9小時點知食飯時間唔計,真係好搵笨
Jayden軒軒
|