又來打尖問題

淘寶
|
今晚出去買燒味飯食,個度分兩條隊嘅

1條係買斬料 (係斬燒味個邊排),1料係買外賣飯盒 (係收銀機個邊排)

斬料個度係勁多人,外賣飯盒就少人啲,但都多人

我自己第1次係個間野買,所以排錯咗隊,排咗去斬料個邊,去到下一個到我時,我先知原來隔離隊先係外賣飯盒 (超白痴,排咗20分鐘)

我排返係外賣飯盒隊尾,呢個時候,原來係外賣飯盒度,都有個C9排錯隊,佢排返去斬料個邊,但佢係排係我之前排個位

企後面個阿叔話佢打尖,叫佢排返隊,C9話佢無,只係代替咗我個位 (我心諗,咁都得

店員都話佢係打尖,叫佢排返隊,C9就話,咩呀,以家咩打尖
淘寶
|
淘寶 發表於 18-7-21 21:58

1條係買斬料 (係斬燒味個邊排),1料係買外賣飯盒 (係收銀機個邊排 ...

C9 你等嘅時間都係一樣架喇,我以家係排係個個阿姐之前個位 (即係我) 你咪當佢讓比我囉。

佢C9同我講,阿姐,你讓個位比我架呵。

我話: 我無講過喎,排隊喇。

職員: 阿妹 ( 係我,哈哈)無話比你呀,排隊喇,唔係就過住
tkop
|
淘寶 發表於 18-7-21 22:01
C9 你等嘅時間都係一樣架喇,我以家係排係個個阿姐之前個位 (即係我) 你咪當佢讓比我囉。

佢C9同我講, ...

重点係亞妹
tkop
|
淘寶 發表於 18-7-21 21:58

1條係買斬料 (係斬燒味個邊排),1料係買外賣飯盒 (係收銀機個邊排 ...

咁你都冇代替佢個位
tsung
|
無賴就喺呢類人
tsung
|
tkop 發表於 18-7-21 22:09
重点係亞妹

C9叫樓主喺呀姐!
tkop
|
tsung 發表於 18-7-21 22:52
C9叫樓主喺呀姐!

C9細過佢
AACheungCheung
|
tkop 發表於 18-7-21 22:09
重点係亞妹

無錯
千千萬萬
|
個C9把口又唔識人,點幫得落?
淘寶
|
tsung 發表於 18-7-21 22:52
C9叫樓主喺呀姐!

受唔起有人叫我阿姐
淘寶
|
千千萬萬 發表於 18-7-22 04:20
個C9把口又唔識人,點幫得落?

叫到老晒
banki00
|
成個post 都唔見樓主對打尖事件有激氣,咁應該都係主要想講“亞妹”多D。
淘寶
|
banki00 發表於 18-7-22 08:48
成個post 都唔見樓主對打尖事件有激氣,咁應該都係主要想講“亞妹”多D。
...

因為打尖事件唔係打我尖麻

叫 阿妹,我相信好多JM去街市買餸都比唔少人咁叫嘅
o_____o
|
樓主身邊好多打尖問題
淘寶
|
o_____o 發表於 18-7-22 08:53
樓主身邊好多打尖問題

有時我真係咁諗,係咪地區性問題
其實唔只排隊,仲有好多怪事成日遇到。
tsung
|
淘寶 發表於 18-7-22 08:35
受唔起有人叫我阿姐

咁阿妹呢?
淘寶
|
tsung 發表於 18-7-22 09:15
咁阿妹呢?

聽到都好過叫阿姐嘅
Cateye8888
|