遞左信被老闆說服留低

Okkimus
|
遞左信被老闆說服留低,

但其實我遞既原因係公司會搬..驚放工教吾到小朋友功課..但老闆話可以彈性上班時間..
同埋見又做得幾開心..

但比同事知道左我遞信...佢地話遞得就係有決心要走.吾好玩玩吓..

YY1101
|
咁你都決定留
又何必開铺再問
我遞信係冇人留得到
因為諗得好凊楚
wyl
|
咁你辭職原因只係因為公司搬遠咗怕夜放工而冇其他不滿,而老闆答應俾你彈性下班,就無謂走啦,其他同事講乜並唔重要。
KTKTKT5
|
Okkimus 發表於 18-7-22 09:25
遞左信被老闆說服留低,

但其實我遞既原因係公司會搬..驚放工教吾到小朋友功課..但老闆話可以彈性上班時間 ...

班友似係食花生多, 唔係你上司嘅話, 可以唔洗理~
野原美冴
|
wyl 發表於 18-7-22 09:34
咁你辭職原因只係因為公司搬遠咗怕夜放工而冇其他不滿,而老闆答應俾你彈性下班,就無謂走啦,其他同事講乜 ...

X2
野原美冴
|
你同事的反應,似乎唔多鍾意你,想你走喎
終極熊貓
|
點解同事會知
crystal媽咪
|
YY1101 發表於 18-7-22 09:30
咁你都決定留
又何必開铺再問
我遞信係冇人留得到

x 2。 我未試過走之後再返去,或者遞信之後留低。 因為辭職嘅時候,已經諗清楚。鼓起勇氣才去離職
fongfonglover
|
我都試過遞信時俾老細留,但你要清楚你老細係咩人,我前後遞過2次信,第一次,出面搵到份人工高d嘅,老細2話不說就加我人工留我,心諗做生不如做熟,決定留低,之後就慘啦,每次做錯野就俾老細拎返出黎講:人工你就識加,野你就做錯俾我(難聽說話下刪一百字。。)但我想講,人工唔係我要求加,當時我亦預左走,咁點解仲要俾說話我聽?我知我做錯野係我唔啱,何必每次都剷人上天花板咁剷
之後ot愈黎愈多,壓力愈黎愈大,決心再一次遞信,今次又用加人工再加可以早少少走黎留我,但我今次唔會再心軟,因為我知道,今次如果留低,他朝佢一請到人頂到你個位,佢實會2話不說郁你
sheep010
|
遞左信被老闆說服留低,

但其實我遞既原因係公司會搬..驚放工教吾到小朋友功課..但老闆話可以彈性上班時間 ...

同事眼紅
ChloeMa
|
睇自己,你為咩要走,不過宜家情況有改,覺得OK,唔走就唔走。 不過可預期你返flex hour,同事會單單打打。
小金名
|
同事反應都正常⋯ 好多人為r 人工先遞信。
catfitfit
|
雖然話人地講嘜唔洗理,不過你預日日比人單打,工作係講整體合作,你真係可以咩都當聽唔到?…草裙舞唔易跳
Okkimus
|
終極熊貓 發表於 18-7-22 11:02
點解同事會知

知道嗰位同事係同team
因為好多人遞左信..(都係話遠)
亞姐可能都有同佢講...

Okkimus
|
ChloeMa 發表於 18-7-22 11:33
睇自己,你為咩要走,不過宜家情況有改,覺得OK,唔走就唔走。 不過可預期你返flex hour,同事會單單打打 ...

單打平時都有...
不過呢間得覺得算係小架啦
最攪笑所有單打都係自己同team同事..
反而其他同事就好好...

_kapo
|
老細留得你就唔駛理其他人目光
不過我覺得橫掂俾得你,不如成間公司實行啦
公平啲

但就算俾你彈性上班
你公司搬遠左,返工都用多左時間
bdrescue
|
"遞得就係有決心要走.吾好玩玩吓.."我只覺呢句係事實, 唔係單打

你小心你老細係見咁多人走先tum住你先咋, 咁多人走左應該只有早返沒有早走...
o_____o
|
其實同事都係講事實,而且好多人遞信也只是跳草裙舞,至於自己留唔留自己考慮清楚才決定。
artai430
|
遞左信被老闆說服留低,

彈性時間-=》初初就無野.日子耐左.其他人會諗.覺得公司唔公平...到時個個OT.你真係早走. 自己都會唔好意思.

Mrs周
|
只要係你真係呢個原因,老闆亦可以比你彈性收工,留都好正常。唔需要理人點睇