中藥粉$140/日貴嗎?

HAPPY_YY
|
診金$50 但藥粉早晚一包$140-唔知點解我覺得小小貴(emoji)
crystal媽咪
|
都貴。有好多冇收診金、只收藥費
你而家差唔多20O蚊一日,如果佢啲料係靚、好快好返就算
HAPPY_YY
|
crystal媽咪 發表於 18-7-22 11:45
都貴。有好多冇收診金、只收藥費
你而家差唔多20O蚊一日,如果佢啲料係靚、好快好返就算
...

其實只係調理下 所以都係搵個個算(emoji)
crystal媽咪
|
HAPPY_YY 發表於 18-7-22 11:48
其實只係調理下 所以都係搵個個算(emoji)

最難搵係夾。我自己唔夾中藥,個個話好嘅,我食完都唔ok。會暈
HAPPY_YY
|
crystal媽咪 發表於 18-7-22 11:50
最難搵係夾。我自己唔夾中藥,個個話好嘅,我食完都唔ok。會暈

我小朋友都係第一次睇 之前未睇過
crystal媽咪
|
HAPPY_YY 發表於 18-7-22 11:51
我小朋友都係第一次睇 之前未睇過

gloriamimi
|
回覆 HAPPY_YY 的帖子

我就唔覺得貴,藥粉早、晚一包,除開即是$70包,價格都可以接受。我看開的一位中醫診金收$80,藥粉一包收$80。另一間醫療集團診金收$120,藥粉$90一包。但我每次看都叫他們給我幾天藥,故此診金除開就感到無咁貴。
333s
|
HAPPY_YY 發表於 18-7-22 11:38
診金$50 但藥粉早晚一包$140-唔知點解我覺得小小貴(emoji)

同意, 小小貴

我看的中醫是政府醫院和大學合作。 相對平民化。
單是中醫平均 70+ 最多是10-13樣藥种。
針灸另計。

私家一次要200+。
有針灸及3-5日藥粉。 1-3种。

bplus
|

貴!唔收診金,3日6包藥粉,唔洗3百蚊,係一個中醫及兩個職員診所。
vta137
|

我仔仔食左藥粉食左等於無食,食草藥好快好
JD930
|

如果係夾的話就唔貴啦...
cinda72.
|
貴喎,我之前300幾蚊,起碼5日藥粉啦
miniyan
|
貴呀,我睇開果個大圍區1日藥粉100蚊到
早晚一次的
cnynicole
|
我個中醫係$590 二星期。14 包藥 其中$50 係診金
angiehouse
|

貴,貴野未必好,一般都系70元一日左
fionakong2008
|
貴,我診金40,一日藥80,我係一日三劑,我女兩劑,都係收80
sfuhsg
|
我一日一劑,每次三日,一星期睇一次
$180
amylum
|
貴喎
我睇過都係50-80/日
HAPPY_YY
|
amylum 發表於 18-7-22 13:34
貴喎