百佳易賞錢一問

日月水火
|
我媽今朝去百佳買野去收銀處比錢時,阿媽答左收銀員無易賞錢(無申請過),之後個收銀員就拎自己部手機出來禁幾禁,幾秒唔出聲 之後先幫阿媽D貨過機。之前我聽過話如果無帶易賞錢,可以將電話告之收銀員就可以儲分。
問題來了,恕我無知(我同阿媽完全無申請易賞錢),個收銀員會唔會靜雞雞儲左分?如果係張收據會見到D咩可以知道?

Cara2006
|
日月水火 發表於 18-7-22 11:44
我媽今朝去百佳買野去收銀處比錢時,阿媽答左收銀員無易賞錢(無申請過),之後個收銀員就拎自己部手機出來 ...

收據會睇到,該次購物有多少易賞錢。

日月水火
|
Cara2006 發表於 18-7-22 11:47
收據會睇到,該次購物有多少易賞錢。
謝謝,依加我張單見到"多謝參與日日搶鮮 日日獎!"(呢句,但多少易賞錢則見唔到)
nms
|
日月水火 發表於 18-7-22 11:50
謝謝,依加我張單見到"多謝參與日日搶鮮 日日獎!"(呢句,但多少易賞錢則見唔到)
...

會有個易賞錢號碼係張單上面
crystal媽咪
|
會唔會偷偷地用佢啲卡儲分??
yucl_hk
|
效益好低

比人捉到唔值
o_____o
|

如果用左易賞錢儲分,單面會印卡號碼同積分

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Cara2006
|
我媽今朝去百佳買野去收銀處比錢時,阿媽答左收銀員無易賞錢(無申請過),之後個收銀員就拎自己部手機出來 ...

佢要偷易賞錢分,直接入個手機號碼就得,不用取手機出來。
AGa1111
|
Cara2006 發表於 18-7-22 12:04
佢要偷易賞錢分,直接入個手機號碼就得,不用取手機出來。

無錯,我媽次次都齋Up我電話號碼
chingmon
|
PK有d貨有易賞錢平d。
letty9626
|

唔會啦 一來張單會睇到 二來就咁係收銀機入電話就得 唔洗拎自己電話出黎
mandy952
|

點解唔申請,最好用香港支付寶入面個易賞錢儲分,因為又多20巴仙,上次買60,佢同我扣左32元
mln
|
mandy952 發表於 18-7-22 13:02
點解唔申請,最好用香港支付寶入面個易賞錢儲分,因為又多20巴仙,上次買60,佢同我扣左32元
...

請問我原本係有張咭的,那張咭裡面的積分可以轉移過去支付寶的易賞錢儲分裡面嗎?應該怎樣做?
mandy952
|
mln 發表於 18-7-22 15:22
請問我原本係有張咭的,那張咭裡面的積分可以轉移過去支付寶的易賞錢儲分裡面嗎?應該怎樣做?
...

可以,入面有登記易賞錢咭,咁你登記用開嗰張就可以,綁定後仲有優惠券,好抵用