請問大家幾時見肚?初孕分享

helmetjune
|
我本身肥肥地都有肚腩仔,現在12週,唔知係肥定見肚,有點凸出,亦可能因為懷孕,縮唔到肚了,大家呢?
cpycpyhelen
|
helmetjune 發表於 18-7-22 12:37
我本身肥肥地都有肚腩仔,現在12週,唔知係肥定見肚,有點凸出,亦可能因為懷孕,縮唔到肚了,大家呢?
...

我都肥底,不過我都係差不多廿幾先見肚

BabyCiu
|
點為止見肚?自己見到定人哋見到?
贏在起跑線
|
我13週仲著到細碼褲
上星期見到個肚大左好多以為開始大肚,原來係冇屎柯
ykyc
|
我瘦底 依家10週個肚已經突起
平時d衫褲太緊身著唔到
依家著d直身長tee都見突
會唔會大得太快呢。。
immascat
|
ykyc 發表於 18-7-22 21:23
我瘦底 依家10週個肚已經突起
平時d衫褲太緊身著唔到
依家著d直身長tee都見突

我同你一樣都好快見肚了
以前的褲都唔岩著喇!
Chingyeeyeee
|
helmetjune 發表於 18-7-22 12:37
...

6個月到先叫人地一望就知
BabyCiu
|
Chingyeeyeee 發表於 18-7-22 22:06
6個月到先叫人地一望就知

6個月係咪嗰肚都唔算話好大?我俾D同事話:乜六個月㗎啦,睇唔出喔,六個月唔係好大嘅咩?真係O嘴
|
BabyCiu 發表於 18-7-23 00:02
6個月係咪嗰肚都唔算話好大?我俾D同事話:乜六個月㗎啦,睇唔出喔,六個月唔係好大嘅咩?真係O嘴:thinkin ...

Haha 6個月都唔算大,都有啲人話細,不過唔緊要啦細咪仲好,只要B.B. Size ok就得,生完易減啲啊我到今日就泥7個月都俾客問我係咪有左,話一半一半懷疑
pigpiglamlam
|
2胎都5個月後先見肚,本身有肚腩,d人以為我肥咗咋
ayukan
|
6個月先見肚,而家30週著左衫都唔係太明顯
Water0514
|

我2個幾月就見肚了。。。
依家就黎28週,個肚39吋 (我原本25-26吋腰/.\)
BabyCiu
|
Chingyeeyeee 發表於 18-7-23 00:41
Haha 6個月都唔算大,都有啲人話細,不過唔緊要啦細咪仲好,只要B.B. Size ok就得,生完易減啲啊我 ...

聽講7個月打後嗰肚會好似吹波咁大得好快
clorislam
|
回覆 helmetjune 的帖子

過左3個月個肚有少少凸凸地啦
|
BabyCiu 發表於 18-7-23 10:44
聽講7個月打後嗰肚會好似吹波咁大得好快

Hahaa 應該係啊,後期大得仲快
我要做媽媽
|
哈哈,我第一胎系比較遲先見肚架,而且一開始都係好似肚腩咁,唔覺既
Cinder_ella
|
瘦底 5個月先見肚
haha748494
|
我第一胎好似系4個月就見肚,第二胎就快D,12W就見肚,肚皮鬆,有肚腩。
pussykat
|
放左產假d人先知我有左
JD930
|
pussykat 發表於 18-7-23 22:54
放左產假d人先知我有左

咁犀利