如果仔/女同性戀

nixphoenix
|
傻之達人 發表於 18-7-22 13:47
如果我個囡係同性戀,我都會接受

我覺得同性戀者搵戀愛對象嘅pool已經係相對地細,好不容易先搵到終身伴侶 ...

極同意
MeowMuiMui123
|
唔接受,但唔會反對。

同唔希望佢迫我接受佢另一半。要大家做一家人等等......
rachel0316
|
其實個細路點樣係父母生出黎唔係佢自己揀想同性戀定異性戀
正如我生出黎鐘意男人
你點迫我都鐘意唔到女人
相反亦一樣

所以如果我有仔女
而佢鐘意同性
我只要求另一半係對佢真心同錫佢
我唔會反對亦唔會鬧
因為係我生成佢甘唔關佢事
而且連最親既父母都唔接受佢
子女人生點過
為人父母最終都係想佢開心同幸福

cattz288
|
剛看了love, simon! 無奈都要接受
Moti
|
我嗰個而家仲好細,所以而家講支持/反對都冇用,到時煮到埋嚟先食。何必杞人憂天擔心呢啲嘢呢?
skippy
|
tet123 發表於 18-7-22 12:51
如果仔/女同性戀,你會唔會支持?
諗深一層,兩個人真心相愛,患難相扶,相守相望,不離不棄,實屬難能可貴
...

其實係咪真係戀果隻,好朋友得唔得
wayland910
|
個仔女你生架喎,係你嘅DNA令到佢地係同性戀,仲要怪番佢地轉頭?唔係呀嘛
bmuimami
|
最好唔好但會接受
thomaswop
|
美之選468 發表於 18-7-22 13:10
無問題,又不是犯法,為何不可?

一定唔會支持,祇會無奈接受
thomaswop
|
美之選468 發表於 18-7-22 13:10
無問題,又不是犯法,為何不可?

唔好意思引用錯左
小豬澄
|
我無所謂
人生係屬於佢地自己 佢有權選揀自己既愛侶 同生活

我所喜歡唔代表佢中意 我所揀既唔一定係佢要

我唔想我既女為左想我開心而強迫自己去接受一個唔愛既人唔要既人生
Kristytracy
|
支持吾到,但反對吾用,唯有接受
小星星1
|
諗深一層,兩個人真心相愛,患難相扶,相守相望,不離不棄,實屬難能可貴
...

我會好唔開心
木土土
|
...

唔支持(即心入面反對),唔會同佢另一半接觸。當係佢有知心朋友
晴天@雨天
|
竇漪房 發表於 18-7-22 13:13
會,只要佢揾到個真心相愛對佢好,可以互相扶持終老,對方係男係女其實唔重要!
...

認同!
毒菇一味
|
支持唔住,俾啲時間我消化下
gobaa49
|
我做人仔女都希望父母成全~所以我可以接受
|
唔支持,無奈接受
Smallraindrop
|
唔想都要接受
唔通有左個女咩
flower姐姐
|
反對即係反枱,始終一家人...........無奈接受!