裝修影響健康運?

APIGMA
|
我屋企2年前裝修完,一搬番去我女同我就意外整傷左,跟住就到C6身體好差,而家C6身體好轉,就到我身體愈來愈差我地裝修完之後,就到隔離屋細裝,之後就樓上一層大爆,而家就到樓下2個單位一齊大爆裝修,仲有全個屋苑既維修,嘈到我頭都暈埋啦
Teletrend
|
APIGMA 發表於 18-7-22 13:35
我屋企2年前裝修完,一搬番去我女同我就意外整傷左,跟住就到C6身體好差,而家C6身體好轉,就到我身體愈來愈差: ...

我只知唔裝修影響人運。

你有冇同装修cf有爭執,識人装修完2年,患癌死了。
good_pig
|
Teletrend 發表於 18-7-22 13:45
我只知唔裝修影響人運。

唔好嚇人啦
blackberry
|
係咪甲醛影响?
APIGMA
|
回覆 good_pig 的帖子

我都唔知俾咩回覆佢好.......
APIGMA
|
回覆 blackberry 的帖子

應該唔係,但就係周身唔妥
wcpcelia    發表於 18-7-24 16:50
花生油子
|
Teletrend 發表於 18-7-22 13:45
我只知唔裝修影響人運。

咁得人驚
bebe1314
|
幾年前有女親戚cancer過身,後嚟佢家人裝修間屋之前搵風水師傅睇睇,個師傅話個廚房屬火,但成個裝修係紅色,佢話會影響間屋女主人嘅健康。
APIGMA
|
回覆 bebe1314 的帖子

我就係改左2間房既牆身顏色
Poyau
|
APIGMA 發表於 18-7-22 18:05
回覆 bebe1314 的帖子

我就係改左2間房既牆身顏色

之前一次裝修係幾時? 今次換咗爐頭?
APIGMA
|
回覆 Poyau 的帖子

爐頭早幾年換左啦,今次無整過廚房呀~對上1次大裝修係十年前~
wmkcnw
|
裝修成日嘈, 空氣又差, 身體差都唔出奇。

仲有人老左, 身體大不如前, 有乜出奇。

真係擔心, 去做 body check 仲實際。
LittleRoxie
|
APIGMA 發表於 18-7-22 13:35
我屋企2年前裝修完,一搬番去我女同我就意外整傷左,跟住就到C6身體好差,而家C6身體好轉,就到我身體愈來愈差: ...

裝修前要確定
流年太歲位在那
再擇日動工
我那年裝修
師傅建議我用一個非常簡單的方法
因為擇的日子及時辰
未必就到三行師傅來開工
所以在好日子,好方位
叫男主人在牆角揼幾下
揼d牆灰出來,便禮成
LittleRoxie
|
bebe1314 發表於 18-7-22 17:37
幾年前有女親戚cancer過身,後嚟佢家人裝修間屋之前搵風水師傅睇睇,個師傅話個廚房屬火,但成個裝修係紅色 ...

換灶更加要小心
灶影響一家人之健康

APIGMA
|
回覆 wmkcnw 的帖子

我唔係好老架咋,30歲人我以前身體好好架
YAC0601
|
裝修前睇下風水好啲!有冇拜下四角?
wmkcnw
|
APIGMA 發表於 18-7-24 08:54

我唔係好老架咋,30歲人我以前身體好好架
女人過左25歲, 身體機能會慢慢下降。

每5年就會差一大截。

與其俾錢攪風水, 不如科學化地改善屋內環境,
例如買空氣清新機, 隔幾年驗下身, 做運動去改善身體。

仲有冷氣機要每1一2年俾人大洗一次, 尤其你附近有裝修, 空氣好差, 即係日日吸毒氣,身體一定差。
APIGMA
|
回覆 LittleRoxie 的帖子

其實都有問過師傅果段日子裝修得唔得,佢話OK,我地先整
APIGMA
|
回覆 YAC0601 的帖子

十年前新入伙有拜過,今次裝修後無呀!
APIGMA
|

今次裝修後有買空氣清新機,頭1年晚晚都有開足成晚,而家真係好少開,謝提點,開番多D先