自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我宜家會 check 咗先走

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

WWT1234 發表於 18-7-22 14:03
一樣!
永遠俾漏,永無俾多

呢樣真,永遠唔會比多果下奇喎

侯爵府

tansyneko 發表於 18-7-22 14:35
所以一定要check清楚先走

我就係唔明點解好似而家變咗係客嘅責任,麥記會唔會俾返QC嘅人工俾我?其實麥記好好做好呢方面嘅管理,好過佢每年花幾千萬鋪天蓋地咁賣廣告啦。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我每次必check好先走

就算我買一個包,我都睇。確實真係試過比錯,買個火腿扒炒蛋包,結果只係比左個火腿扒包我,我比張單同個包佢,仲要慢慢check..我話一眼都知錯啦

伯爵府

回覆樓主:

我會check左先走。kfc都係,叫0 水俾左0茶,熱齋啡俾左熱奶茶

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我試過買一個餐走薯條都試過。

麥樂雞少粒亦發生過

子爵府

imlcc 發表於 18-7-22 13:35
呢期連續三次去麥當勞外賣都俾漏嘢,最誇張果次係買開心樂園套餐俾漏薯條同玩具,俾漏嘢人仲要覺得理所當然 ...

後生嗰d多數係,年紀大d執漏會講唔好意思⋯
真係太多執漏,所以我多數望住個盆d野。

外賣真係要望多眼,試過麥樂雞餐,漏執全部配料,冇糖(我飲奶茶)、甜酸醬、茄汁,嗰次係外賣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

我次次都check齊先拎走
我c6上次買18件麥樂雞無俾醬,嬲到佢

子爵府

imlcc 發表於 18-7-22 14:40
我就係唔明點解好似而家變咗係客嘅責任,麥記會唔會俾返QC嘅人工俾我?其實麥記好好做好呢方面嘅管理,好 ...

同感
話之繁忙時間排到出左門口,某d staff依然未瞓醒咁執餐,行步路都跣跣吓咁

子爵府

回覆樓主:

自從轉左攞食物方式就係咁

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

我試過$16熱香餅餐加凍港式奶茶(堂食)
比咗杯熱港式奶茶、我話:
杯奶茶係要凍!
佢話:杯奶茶咁熱仲話凍!
我話:我係㸃凍奶茶!
佢跟住換番杯凍比我!
跟住食熱香餅、打開得二塊、仲要凍冰冰!

琥珀宮

imlcc 發表於 18-7-22 13:35
呢期連續三次去麥當勞外賣都俾漏嘢,最誇張果次係買開心樂園套餐俾漏薯條同玩具,俾漏嘢人仲要覺得理所當然 ...

上次家中男人買又係漏,所以每次買走,即場點數,費事返去多轉。

侯爵府

chingyeewong 發表於 18-7-22 16:02
我試過$16熱香餅餐加凍港式奶茶(堂食)
比咗杯熱港式奶茶、我話:
杯奶茶係要凍!

Sorry, D對話太攪笑,笑咗

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主

已經慣左,公司附近間,我差不多日日買,同一個女仔可以次次茶包奶茶都唔比奶我我就日日提佢

伯爵府

emimi 發表於 18-7-22 13:42
我一定會當面打開check

Me too

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

八婆仔@ 發表於 18-7-22 13:45
上次食雞排通粉,無比雞排,得通粉。返去換,佢好倔禁叫我「下次check清楚先好走」

我都有同一疑 ...

一而再再而三... 已經無數次!
成日外賣都執漏!返到去開唻食先知!打返落去,你叫我落去攞,我又唔多憤氣,一次係咁兩次係咁,你送番上唻俾我咩?!又唔知要等幾耐,又唔知你會唔會加料..... 最終都尤佢....
我早兩星期忍無可忍,send 咗 email 去 CS 請佢地注意下!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

八婆仔@ 發表於 18-7-22 13:45
上次食雞排通粉,無比雞排,得通粉。返去換,佢好倔禁叫我「下次check清楚先好走」

我都有同一疑 ...

個個都企喺出餐位,喺度 check,佢出餐位咪塞滿人,D嘢又出切囉!一塞一塞,後面D嘢又凍晒,D人又番出去換.... 惡性循環!
佢撳掣叫人拎餐前,理論上係要確認份餐無誤架嘛!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

而家真係成日執漏嘢,仲要一句唔好意思都冇。最過份有一次買魚柳包走醬,返到屋企發現走淨d醬,唔見咗塊魚柳,就咁兩片包夾住d醬。

侯爵府

baby_chu 發表於 18-7-22 16:08
一而再再而三... 已經無數次!
成日外賣都執漏!返到去開唻食先知!打返落去,你叫我落去攞,我又唔多憤氣 ...

等我又去反映下意見俾佢管理層聽先。

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

試過1次外賣,回到家先發覺漏左粟米(但有匙羹),之後次次都自己check清楚先走,費事口同鼻拗。

首頁

尾頁

跳至