沙田, 續証過期回鄉卡, 是否walk in好過上網預約?

ifcsir
|
沙田預約要去到8月中, 咁walk in是否快些?
fishfish121
|
你8點前到都仲有機會拎到籌
ifcsir
|
fishfish121 發表於 18-7-22 13:51

8.......
小寶貝兒
|
ifcsir 發表於 18-7-22 14:23
8.......
堅架, 我老豆前2星期去排屯門果間, 第一次早上8點幾去到, 冇位, 第2次8點前去到, 下午3,4點的籌.......
ifcsir
|

如果八點前去到,咁幾多點開始派籌呀?
fishfish121
|
ifcsir 發表於 18-7-22 14:23
8.......

沙田果個重災區黎。旺角可能好啲

題外話我幫我自己同個女分2日辦理, 唔明點解整證續證既人10個有8個都係講國語
fishfish121
|
ifcsir 發表於 18-7-22 14:32
如果八點前去到,咁幾多點開始派籌呀?

你8點前排隊只係for 有機會拎到籌。但8點9點派籌既, 9點入場, 所以你去到預去到要暴曬1個鐘
ifcsir
|
fishfish121 發表於 18-7-22 14:32
沙田果個重災區黎。旺角可能好啲

題外話我幫我自己同個女分2日辦理, 唔明點解整證續證既人10個有8個都係 ...

好似屯門係重災區, 九龍灣最少人
轉運
|
我上星期六7:20到,取5x,暑假好多人,無幾耐已經圍住娛樂城排,唔係暑假就平時4點左右可以執死雞,我本身約咗7月28要做快証㗎㗎,等咁耐都係自己排慳返幾舊。
轉運
|
fishfish121 發表於 18-7-22 14:34
你8點前排隊只係for 有機會拎到籌。但8點9點派籌既, 9點入場, 所以你去到預去到要暴曬1個鐘
...

我上星期六5x籌,企喺冇瓦遮頭,落超豪雨,我在雨中半小時。
mandy952
|

保險d7點會較好,否則浪費一個上午
fanfan0582
|
六月尾時我真係7點左右去到排,果時已經成百人排緊
黃二少奶
|
ifcsir 發表於 18-7-22 14:34
好似屯門係重災區, 九龍灣最少人

我星期五先同阿女續証,多人到嚇死,我係網上預約,6月約7月先有期,暑假每間都重災區,上環直頭睇極都冇位,我先揀九龍灣有位
黃二少奶
|
暑假邊間都重災區
imlcc
|
可以試吓每隔一段短時間就入去佢個網睇下,有時會有人放返個籌出嚟,睇下可唔可以好彩執死雞。
小曳人
|
世界變得咁快?
以前大圍,到幾年前瀝源我都走過,次次大把人walk-in

轉運
|
imlcc 發表於 18-7-22 14:57
可以試吓每隔一段短時間就入去佢個網睇下,有時會有人放返個籌出嚟,睇下可唔可以好彩執死雞。
...

咁又係,我都整完企門口放番28號個期出黎
仲有5x籌,9:50整完走得,可以去ikea食早餐。

bosch
|
小曳人 發表於 18-7-22 15:01
世界變得咁快?
以前大圍,到幾年前瀝源我都走過,次次大把人walk-in

我都覺得變得好快。舊年我去九龍灣都係見人地walk in 就得。
1010mum
|

我上星期六去旺角,朝早7:10到,龍尾在黑布街同亞皆老街交界。
我唔知佢8點9定9點派籌,總之人行我行,入到中旅社裡面是9點半,在裡面再排多半個鐘,10點走人,29x 籌號。

我後來成4點才回去辦,叫到40x號。

供參考。

據聞旺角是最多名額(籌)的分社。
ifcsir
|
1010mum 發表於 18-7-22 19:58
我上星期六去旺角,朝早7:10到,龍尾在黑布街同亞皆老街交界。
我唔知佢8點9定9點派籌,總之人行我行,入 ...

請教到4點,手中已有回鄉證? 或還要等多14天 / 28 天 ?