照結構,T21,Nifty?

kakahmhm
|
吾係好明白呢三樣既分別,
係咪三選一黎做?
因QE排左20週照超聲波(姑娘指=照結構),
咁我仲有無需要再搵私家照呢?
謝謝(emoji)
mikabab3
|
kakahmhm 發表於 18-7-22 13:54
係咪三選一黎做?

T21同Nifty 二選一 10w以上做
T21貴啲但驗多啲野,Nifty經濟啲
結構20w要做
Evacheng36
|
QE有結構?!高齡還是其他高危孕婦?我朋友下個月係QE生、佢都係私家醫生照結構。
hielainehk
|
T21 或 nifty 都係驗唐氏,要係私家做,2揀1,政府都有幫你驗唐氏,不過T21/nifty 比政府準,所以經濟許可建議私家做,經濟唔許可只做政府都得。
政府肯同你做結構嘅話,可以唔駛去私家做。
triangel2018
|
mikabab3 發表於 18-7-22 13:56
結構20w要做

以前T21驗多D, 所以貴D
不過而家nifty升左級, 驗既野已經多過T21

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21198248&extra=page%3D1
wucrystalwu
|
係咪三選一黎做?

QE 照都ok 架
toueishin
|
係咪三選一黎做?

QE都俾咗期我照結構, 唸緊重使唔使搵私家照好(emoji)
kakahmhm
|
Evacheng36 發表於 18-7-22 14:18
QE有結構?!高齡還是其他高危孕婦?我朋友下個月係QE生、佢都係私家醫生照結構。
...

有呀,可能我咁好彩撞岩有期
kakahmhm
|
mikabab3 發表於 18-7-22 13:56
結構20w要做

因我睇個醫生佢話呢三樣只不過係吾同公司出既野,反而佢知我QE照結構都介紹私家照結構比我
kakahmhm
|
hielainehk 發表於 18-7-22 14:30
T21 或 nifty 都係驗唐氏,要係私家做,2揀1,政府都有幫你驗唐氏,不過T21/nifty 比政府準,所以經濟許可 ...

謝謝意見(emoji)
kakahmhm
|
triangel2018 發表於 18-7-22 16:10
以前T21驗多D, 所以貴D
不過而家nifty升左級, 驗既野已經多過T21

係咪姐係nifty會比較實惠?
triangel2018
|
kakahmhm 發表於 18-7-22 22:21
係咪姐係nifty會比較實惠?

如果未有決定既話, 最好既方法係去診所攞齊兩種檢測既小冊子去compare下, 每個人講既野都有D主觀架
我見到有D唔update既訊息才會發表一下意見

kakahmhm
|
triangel2018 發表於 18-7-22 22:26
如果未有決定既話, 最好既方法係去診所攞齊兩種檢測既小冊子去compare下, 每個人講既野都有D主觀架 ...

我上次見醫生都想睇下,不過發覺個間診所無呢類單張,唯有再上網刨下,多謝你呀(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Water0514
|
因為我信唔過度頸皮(政府/私家驗都係得80-90%準確度) ,所以我去左做Nifty , 姑娘都好細心咁同我解釋T21 VS Nifty 既分別。T21 :香港中大做化驗,會驗晒bb既23對染色體,價錢$6000 up。
Nifty : send去北京做化驗(佢話都出名既,但間野個名我忘了),會抽最常出事嗰3對染色體黎驗。價錢$3800

因為最常出事嗰3對染色體既出事率大約係幾千分之一,
而其他染色體既出事率會更低。
同埋姑娘話假如其他染色體出事,個胎多數過唔到3個月。
考慮之後我決定揀Nifty。

而照結構係另一樣野,e生會幫你照晒bb各個器官既生長係咪正常。
呢個我個人覺得必需要照,當然政府肯幫你做就唔洗出去照了。
tiredfatmama
|
Water0514 發表於 18-7-23 03:26
因為我信唔過度頸皮(政府/私家驗都係得80-90%準確度) ,所以我去左做Nifty , 姑娘都好細心咁同我解釋T21 VS ...

你果個姑娘都幾憎nifty喎,講咁多野屈nifty
1. t21 驗15樣野,nifty驗95種
2. nifty喺香港做
google_hi
|
因為我信唔過度頸皮(政府/私家驗都係得80-90%準確度) ,所以我去左做Nifty , 姑娘都好細心咁同我解釋T21 VS ...

姑娘呃你,NIFTY香港LAB做,有醫生收平你一千..

至於NIFTY其實有人係度答問題,可以自己去望下分別

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21198248&extra=page%3D1&page=2
kakahmhm
|

咁請問知吾知nifty最遲要幾時做?
因我16週先會再見醫生,想到時再問清楚佢
Water0514
|
回覆 kakahmhm 的帖子

最遲幾時都得,最早好似10w 定11w
Water0514
|
回覆 tiredfatmama 的帖子

依,但我份報告又真係得3對染色體咋喎(唔計男女嗰條)
tiredfatmama
|
Water0514 發表於 18-7-23 14:35
回覆 tiredfatmama 的帖子

依,但我份報告又真係得3對染色體咋喎(唔計男女嗰條)

噢咁你應該係做左nifty lite版本