懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

triangel2018 發表於 18-7-22 22:26
如果未有決定既話, 最好既方法係去診所攞齊兩種檢測既小冊子去compare下, 每個人講既野都有D主觀架 ...

我都想講, 係呢度問有關 t21/ nifty 的話, 呢度真係有好多唔同講法, 個個都話自己果套係岩, 但套套都唔同 我已經聽過唔知幾多個版本, 什麼 t21 有兩個版本, 教援版貴d (呢個只係婦健講, 無人證明到, 反而有 JM 直接問左敏兒安, 人地回覆係得一個版本, 佢都有 post 段對話出黎) 又有人話 nifty 係大陸lab, nifty 係翻版, 係做開 t21 有堆人自己走左出黎搞左個 nifty, 有d 人話 nifty 驗得少野d, 又有 d 數過話 nifty 多野過 t21, 跟住又有人話 t21 驗果 d 病比 nifty 更常見................ 真係好多唔同講法, 睇到頭都暈!
我自己就認為, 信醫生好過信上網, 我建議你問返自己產檢個醫生啦!
大事化小, 小事化毛.........

別墅

kakahmhm 發表於 18-7-22 13:54
吾係好明白呢三樣既分別,
係咪三選一黎做?
因QE排左20週照超聲波(姑娘指=照結構),

T21同Nifty都係驗染色體(10week可做),如果政府冇比期你做Oscar,咁你要出私家做啦!不過就算政府有期比你,都建議你出私家做,因為私家(T21或Nifty)都比政府Oscar準確度高!
而結構係照bb器官,如果政府比左期你,你可以唔需要出私家做!但如果你擔心政府照得求其,可以book左私家做backup先!到時你覺得政府照已經好OK就可以cancel私家個邊!
回覆返你問題,所以你係要三選二黎做

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

多謝大家意見

複式洋房

Wingwing1223 發表於 18-7-23 19:02
T21同Nifty都係驗染色體(10week可做),如果政府冇比期你做Oscar,咁你要出私家做啦!不過就算政府有期比你 ...

多謝你好詳細既解答(emoji)
我都決見16週見醫生再問清楚佢先

複式洋房

kmbb519 發表於 18-7-23 18:11
我都想講, 係呢度問有關 t21/ nifty 的話, 呢度真係有好多唔同講法, 個個都話自己果套係岩, 但套套都唔同 ...

係呀,吾止呢到,我見其他網上資料都好多講法,多謝你意見,我再問清楚醫生先

首頁

尾頁

跳至