可以分享下有無用暖奶器嗎?

Korala
|
見無咩人講,係咪無咩用?
Ballz
|
以前番工阿仔全人奶有用,有d 可以set 溫度慢慢坐熱支奶。因為人奶既抗體太熱會被破壞,最好40度熱水慢慢坐熱。不過都有排坐ga. 果時比我奶奶用,方便佢知道唔好用咁熱既水坐奶,不過實際佢係唔係咁用就唔知。
Daisywong313
|
我覺得有用呀,有時飲左d要順風,都可以暖住
pigpiglamlam
|
視乎bb食奶食幾耐,好快食晒就唔使用,如果要食成粒鐘就需要啦,由其冬天枝奶好快凍,雖然用熱水都得,不過都好快凍。
其次泵媽都需要用,每次座返暖d奶先俾得bb飲,所以需唔需要係等bb出世後先知,唔使咁快買定
haha748494
|
我夜晚自己湊bb,我都地用暖奶器恒溫D水,BB一喊就可以倒奶粉,開奶。
luv_miyuko
|
如果餵人奶,當然要買啦,如果唔係點坐熱人奶呢,除非你非常肯定完全唔需要樽餵啦
陳媽
|
喂奶粉咁洗唔洗用暖奶器?
farfalle_elle
|
陳媽 發表於 18-7-24 09:13

餵奶粉有時bb一樽奶食唔晒間一陣再食,或者中間要掃風都會座一陣暖返比佢食
RubyYu07
|
haha748494 發表於 18-7-23 15:58
我夜晚自己湊bb,我都地用暖奶器恒溫D水,BB一喊就可以倒奶粉,開奶。

哈哈,我都係咁樣,先恆溫D水,半夜就唔使沖水试水温啦,直接倒奶粉就喂得!
RubyYu07
|
陳媽 發表於 18-7-24 09:13

尤其冬天,支奶無辦法一次過餵完中間就需要座熱囉

hamsterma
|
RubyYu07 發表於 18-7-24 11:20
哈哈,我都係咁樣,先恆溫D水,半夜就唔使沖水试水温啦,直接倒奶粉就喂得!
...

我都係甘樣,方便
haha748494
|
回覆 RubyYu07 的帖子

系吖,好方便,BB又可以快D飲到奶。
莫失莫忘
|
我用到宜家小朋友三歲都仲用緊,佢宜家飲紙包奶我會用暖奶器坐暖佢先俾佢飲
Korala
|
綜合大家意見,大致都覺得暖奶器好方便。我見市面上二百零蚊都買到個,睇嚟都值得入貨。
BabyCiu
|
黎緊我會買番部!特別係冬天有部暖奶器會幫到好多
RubyYu07
|
haha748494 發表於 18-7-24 15:25
回覆 RubyYu07 的帖子

系吖,好方便,BB又可以快D飲到奶。

快手快腳,飲完又可以好快訓返,
RubyYu07
|
hamsterma 發表於 18-7-24 13:33
我都係甘樣,方便

好意外,呢度好多人都好似我咁