求柴灣全日幼兒園意見

葡萄子
|

有無媽媽比下意見
我自己心中有幾間幼兒園
1)興民幼兒園
2)海星堂
3)循道
4)新翠既幼兒園

我自己住興民村,我既計劃係會報全日班,到時老公或者自己早收工會早d接,大概預一星期都會有2日翻到夜晚7點先可以放學,我係著重小朋友可以free啲,有無意見可以比下我?thank you
tsung
|
希望有人解答到
fennieng
|
葡萄子 發表於 18-7-22 16:30
有無媽媽比下意見
我自己心中有幾間幼兒園
1)興民幼兒園

以前住興華村,我都幫亞仔報興民,雖然都要行一段路返學,但係鐘意佢出面有個細細地既遊樂場,感覺好過上樓既,空間感好似好d,不過唔知宜家重係唔係咁,希望幫到你
crystal媽咪
|
新翠嗰度有幾間幼兒園,你問下海星堂有冇延展服務??
sueyee
|
我小朋友係東華讀,佢返得開心,老師都有愛心,好似最遲6點多可以接返,如果延展一個鍾都好平,好似十幾廿蚊一小時。而我遲下搬去興民邨住,都唔會轉校。
kimberlybaby
|
你有冇請工人架,如果有請就返半日啦
因為返全日都會比較容易病
葡萄子
|
kimberlybaby 發表於 18-7-22 17:18
你有冇請工人架,如果有請就返半日啦
因為返全日都會比較容易病

就係無請工人,各種理由都要佢翻學
只係一個月1-2日可以比佢放下假,去婆婆或姨婆屋企玩
好采我放假放星期六日,可以都同佢去親子日
葡萄子
|
crystal媽咪 發表於 18-7-22 17:04
新翠嗰度有幾間幼兒園,你問下海星堂有冇延展服務??

海星堂有,但我要插班,佢地都吾prefer
葡萄子
|
fennieng 發表於 18-7-22 16:45
以前住興華村,我都幫亞仔報興民,雖然都要行一段路返學,但係鐘意佢出面有個細細地既遊樂場,感覺好過上 ...

thank you 阿,佢呢家都仲有遊樂場阿
crystal媽咪
|
葡萄子 發表於 18-7-22 17:51
海星堂有,但我要插班,佢地都吾prefer

其實海星幾好
火車媽媽
|
有無媽媽比下意見
我自己心中有幾間幼兒園
1)興民幼兒園

唔好選新翠個間柴灣堂,地方細,老師無愛心
葡萄子
|
crystal媽咪 發表於 18-7-22 17:55
其實海星幾好

我都有聽過幾好,有唸過上幼稚園轉,不過佢都好多人爭
但其實都怕佢會好谷讀書,因為我係柴灣無朋友無親戚,無過來人意見
tszchungmama
|
有無媽媽比下意見
我自己心中有幾間幼兒園
1)興民幼兒園

新翠培元老師有愛心, 但超多新移民
早幾年, 八九成家長係講鄉下話。。。。。
葡萄子
|
火車媽媽 發表於 18-7-22 18:20
唔好選新翠個間柴灣堂,地方細,老師無愛心

我有聽過校舍好多蚊,但見到佢其實都幾舊
多謝你既意見阿……
葡萄子
|
tszchungmama 發表於 18-7-22 18:44
新翠培元老師有愛心, 但超多新移民
早幾年, 八九成家長係講鄉下話。。。。。
...

呢家好多學校都係咁阿 =(